Onsdag, 26. december 2018 — af af Ken Richter

Rosa: Min biologiske far var en dyb hemmelighed

Rosa Kildahl
Rosa Kildahl
Foto: TV 2
Rosa Kildahl fra Glyngøre, der bl.a- har medvirket i "Den store bagedyst", har aldrig vidst, hvem hendes biologiske far var. Hun har altid undret sig over, at hun har et helt andet udseende end sine fire søskende. Men svaret fik hun aldrig, for det blev holdt som en hemmelighed.

- Jeg kunne se, jeg skilte mig ud, og jeg har tit undret mig over, hvordan det hang sammen. Men det skulle åbenbart ikke frem, og derfor stoppede jeg med at spørge. Jeg lærte at leve med det, fortalte Rosa Kildahl i det første af to programmer om ”Rosas grønlandske hemmelighed”, som TV 2 sendte den 25. december. Andet afsnit bliver vist torsdag den 27. december.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

En hemmelighed

Først nu – i en alder af 61 år – er Rosa sammen med sin datter Trine gået på jagt efter den sande historie om sin biologiske far, der var grønlænder. Ham mødte Rosas mor Anna i 1956 på Lungesanatoriet i Skørping, hvor de begge var indlagt i en længere periode. I forvejen havde Anna to børn sammen med sin mand Børge, og efter Rosa blev født, fik parret yderligere to børn sammen. Den grønlandske far blev aldrig nævnt i familien

- Det var en hemmelighed, der aldrig blev talt om, fortæller Rosa, der var glad for Børge, som hun altid har betragtet som sin rigtige far.

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Hendes eneste ledetråd på rejsen til Grønland er navnet Tittus J. A. Karlsen, som hendes biologiske far hed. Navnet afslører, at Rosa er opkaldet efter sin grønlandske farmor. Det er jeg både glad og stolt over, sagde en meget rørt Rosa, inden hun med ny energi torsdag fortsætter jagten på ”Rosas grønlandske hemmelighed”.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden