Søndag, 18. oktober 2020 - af Luise Marie Bekker

Så du Rosemarie i Lever Elsker Savner? Sådan går det i dag

Foto: Birger Storm
Som blot 13-årig fik Rosemarie konstateret kræft for anden gang. Læs her, hvordan hun har det i dag - knap fire år efter.

I dokumentarfilmen ”Lever Elsker Savner”, der blev sendt på TV 2 søndag aften, følger vi 14-årige Rosemarie Selmer Behrens, der er i behandling for kræft.

Hun blev født med kræft, og heldigvis blev det opdaget, da hun var fire år, så hun kunne komme i den rette behandling.

Rosemarie blev erklæret rask, men 10 år efter vendte sygdommen tilbage.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Fanget i en hospitalsseng

I dokumentaren ser vi den unge pige på hospitalet, hvor hun var indlagt størstedelen af et år og sammen med sin mor var i isolation i fire måneder efter en knoglemarvstransplantation.

- Her lå jeg i en form for plastiktelt og kunne ikke komme ud. Det er lang tid ikke at måtte komme ud af sin seng… siger Rosemarie til BILLED-BLADET.

- Jeg er gået glip af megameget. Jeg har haft internet og har set billeder af folk fra deres konfirmationer… siger Rosemarie, der måtte indse, at hun ikke kunne leve livet som alle sine jævnaldrende.

Bedre forhold til mor

Dokumentaren har særligt fokus på Rosemaries forhold til moderen, Katrine.

- Vi talte ikke så meget sammen forinden. Men så blev vi fanget på hospitalet, da jeg var i isolation, og vi var tvunget til at være der begge to. Og min mor og jeg er meget tættere nu. For selvom vi skændtes, var det en del af det at lære at kommunikere. Før da undgik vi hinanden, indtil vi begyndte at skrige ad hinanden. I dag taler vi stille sammen og læser sammen og prøver at forstå hinanden hele tiden.

I uddannelse og forelsket

I dag er Rosemarie 17 år.

Hendes hår er vokset ud, og hun har det godt.

Hun kan endnu ikke kalde sig rask, da hun skal have været sygdomsfri i fem år, men hver gang, hun er til tjek, går det godt.

Hun er i gang med grundforløbet på kokkeuddannelsen, og så er hun forelsket!

- Jeg har en kæreste, som jeg er rigtig glad for, smiler hun stort.

Hvis du endnu ikke har set ”Lever Elsker Savner”, der blev sendt som startskuddet til "Knæk Cancer"-ugen, kan du stadig nå det på TV 2 Play.

Læs et stort interview med Rosemarie i BILLED-BLADET på torsdag.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden