22. nov. 2013
Af af Redaktionen

Så gik den ikke længere: Allan Simonsen ude af Vild med dans

Allan Simonsen og Sofie Kruuse.
Allan Simonsen og Sofie Kruuse.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Sæsonens bedste dansere er i Vild med dans-finalen – Mie Skov og Mads Vad samt Uffe Holm og Karina Frimodt blev til sidst for stærke modstandere for Allan Simonsen.

Det var lige ved og næsten, men semifinalen blev endestationen for Allan Simonsen, der er ude af årets Vild med dans. Uge efter uge har danskerne ellers stemt Spurven fra Vejle videre. Men denne gang kom der ikke stemmer nok. De to bedste dansepar er i finalen.

Det var en usædvanlig nervepirrende omgang, hvor der ingen omdans var til at redde et af parrene. Aftenens Vild med dans-semifinale var benhård – to par er i finalen næste fredag. Stort tillykke til Mie Skov og Mads Vad samt Uffe Holm og Karina Frimodt.

Der venter nu de to par et gigantisk arbejde op til finalen om en uge, hvor der jo blandt andet skal danses en freestyle.

LÆS OGSÅ: Allan Simonsen: En vidunderlig rejse er slut

Vild semifinale

Og der bliver noget at leve op til. Semifinale-showet var et spektakulært program med masser af forrygende flot underholdning - og mange høje karakterer.

Først var parrene ude i deres individuelle danse, der for alles vedkommene var en wienervals. Dermed har de alle tre par klaret alle de 10 klassiske konkurrencedanse.

Uffe og Karina indtog som det første par gulvet i wienervalsen.

- Hvorfor er der otte dommere, spurgte en helt smadret Uffe efter dansen.

- Det var den mest selvsikre balløve-Uffe jeg har set i det her program. Det var elegantieren Uffe, sagde Hübbe, der sammen med de øvrige dommere var enige om karakteren:

9-9-9-9

Allan slutter på toppen

Efterfølgende var det Allan Simonsen og Sofie Kruuse, der skulle danse wienervals. Sofie i en drøm af en lyserød kjole med sølvpalietter

- Man kan tydeligt se, at du har forstået de ting, Anne har sagt til dig (parrene blev trænet af Anne Laxholm op til semifinalen, red.). Man kunne se, at dine fødder begynder at bevæge sig meget, meget bedre, sagde Jens Werner

- Det er blevet en hel del bedre. Du har hele Danmarks befolkning som din familie, hvor man beskytter den svage. Hele familien har båret dig igennem. Du bliver aldrig en topdanser, men jeg er sikker på, at du vil slutte på toppen, og det var meget godt det her, sagde Britt Bendixen.

Karaktererne lød: 4-5-4-5

Mie og Mads var vidunderlige

- Vidunderlig, var den første kommentar fra Britt Bendixen, efter at Mie Skov og Mads Vad havde danset deres wienervals.

- En dejlig wienervals – jeg er imponeret, I er smukke, ideerne sprutter ud af jer. Tillykke med jer, sagde dommeren endvidere.

- Jeg kan kun være enig. Det var alletiders, rigtig flot fodarbejde. Det var rigtig, rigtig lækkert. Tillykke til jer begge to, lød det fra Anne Laxholm.

Jens Werner mente, at dansen var til et klokkeklart 10-tal. Karaktererne lød: 9-9-10-9

Imponerede dommere havde 10-tallerne fremme

Men selv efter dette var semifinalen langt fra slut endnu.

For første gang nogensinde skulle parrene være tre mand på gulvet.

Uffe og Karina skulle som det første par på gulvet med den tidligere Vild med dans-vinder Marianne Eihilt i en samba. De to blonde dansere dansede omkring Uffe Holm, der så meget tilfreds ud med situationen.

- Det var virkelig, virkelig godt, underholdende, humoristisk, superflot, virkelig et skidegodt show, sagde Hübbe efterfølgende, og Jens Werner stemte i:

- Du er finaleklar, sagde Jens Werner.

Karaktererne talte da også deres eget sprog: 10-9-10-9

Bedre med to damer end med en

Næste par på gulvet var Allan Simonsen og Sofie Kruuse med den firedobbelte danmarksmester Malene Østergaard i en paso doble. Allan Simonsen gjorde sit bedste med de to femme fatales, og der var ros fra dommerne.

- Paso doblen passer godt til dig og din personlighed – det er en privat og aggressiv danse – du træder i karakter, sagde jens Werner

- Du er bedre med to damer end med en. Det er meget godt klaret. Du fandt selv highlightet. Det var godt brølt, løve. Godt brølt, sagde Britt Bendixen.

Og der var ikke kun i baglokalet, at Allan Simonsen blev mødt med olé, olé. Dommernes olé lød: 4-5-6-6 – en tangering af fodboldspillerens bedste.

Bedste dans i år

Sidste trio på gulvet var Mie Skov, Mads Vad sammen med den tidligere Vild med dans-deltager René Christensen, der fejede over gulvet i en imponerende jive, hvor det til tider var svært for almindelige publikum at se, hvem der var professionel og amatørdanseren. Og der var stående ovationer til de tre fra publikum.

- Det var så sejt. Hold da op. Det var en eminent jive, og du var næsten ligeså eminent som herrerne, sagde Anne Laxholm, der blev bakket op af de øvrige dommere.

- Hold da kæft. Du er en danser. Du kan danse, sagde en dybt imponeret Hübbe.

Dommerne var ikke i tvivl: 10, 10, 10, 10 – dette års første 40 point. Som Claus Elming sagde: Det gøres ikke bedre.

På fredag er der finale.

Læs mere om: