Søndag, 19. december 2010 - af af Liz Rørsig

Sådan holder TV-nissen Jan Linnebjerg jul

Jan Linnebjerg

Jan Linnebjerg

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Jan Linnebjerg, 50, har som andre nisser travlt i julemåneden.

TV 2's julekalender "Pyrus i Alletiders Eventyr" fra 2000 er blevet støvet af og vises igen. I den forbindelse optræder han hver dag klokken 11 i december måned i Rødovre Centrum sammen med Christiane Bjørg Nielsen, der spiller Kandis. Nissekostumet med den karakteristiske hue har Jan ingen problemer med at få på igen.

Stolt søn
- Det er hyggeligt at være Pyrus, og jeg har ikke noget at udsætte på ham, fortæller Jan, da vi besøger ham i hjemmet, et charmerende gammelt hus fra 1884. Sønnen Magnus på syv år er stolt af sin far og synes, at han er sej som Pyrus.

- Han er stolt, og det er da også vildt at have en far, der er børnenes helt.

Når roen og løjerne har lagt sig hos kalendernissen Pyrus, skal Jan, hustruen Karen, 49, og resten af familien slappe af og holde jul sammen med Jans søster, Connie, hendes mand samt deres tre piger, Frida, syv, Karina, 10, og Agnete på 14 og Jans forældre.

Faste juletraditioner
I juledagene mødes hele familien, hvor antallet af gæster snildt kan nå op på 30 stykker. Menuen og forløbet af en julefrokost er der stærke traditioner omkring.

- Så skal der spises medister og kogt flæsk med kål og stærk sennep. Bagefter spiller vi bob-turnering, lægger arm og slår syvtommersøm i en træstub. Det er toppen. Jan smiler ved tanken og indrømmer, at han er meget glad for julen - og ikke kun, fordi Pyrus er på spil igen.

- Julen er hyggelig og betyder meget for mig, for det er det tidspunkt, hvor man kan få lov til at blive sentimental og fortælle andre, hvor højt man elsker dem. Og det er helt okay at sige det. Familien er sat i højsædet, fortæller Jan, der også som barn har søde juleminder med familien.

Læs mere om:

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden