Mandag, 7. december 2020 - af Laura Dalgård Hansen

Sådan opstod ideen til Grethe

Peter Frödin i "Grethes jul" og Jarl Friis-Mikkelsen
Peter Frödin i "Grethes jul" og Jarl Friis-Mikkelsen
Foto: Kristian Brasen/TV 2 og Lars H. Laursen
Serien "Grethe" var populær hos mange, da den blev sendt i 2016, og nu kan man se mere til Peter Frödin og den elskede karakter i den nye adventskalender "Grethes jul".

Det var tilbage i 2016, at danskerne første gang mødte den hjertevarme Grethe i skikkelse af Peter Frödin i tv-serien ”Grethe”, og i denne december er hun tilbage på TV 2.

Mandag aften er der nemlig premiere på ”Grethes jul”, og det er igen Jarl Friis-Mikkelsen, der står bag.

Han har instrueret serien, og det er også ham, der har fået ideen til den elskede karakter.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sådan fik Grethe nyt liv

- Oprindeligt opstod ideen, fordi jeg havde set et lille sketch med ”Lex og klatten”, hvor Peter Frödin spillede en karakter, der lignede Grethe. Den var jeg meget forelsket i, så da vi skulle lave serien, snakkede vi om at udvikle hende og give hende liv, fortæller Jarl Friis-Mikkelsen, der stadig er vild den skønne kvinde.

- Grethe har for mig altid stået som noget, man havde brug for. Underfundig og munter og altid glad. Den her gang har jeg fundet på, at hun skulle mixe sin egen pletfjernervæske, som hun har fået sat på spraydåser og sælger ud af i et stormagasin. Hun har også lavet en bog, der hedder ”Pletter: Alt kan fjernes”.

Det er egentlig mest af alt et påskud for Grethe til at komme ud at møde og snakke med andre mennesker, fortæller instruktøren, og det kommer hun i den grad til i TV 2’s nye adventskalender.

- Nogle er triste og ensomme og mangler kærlighed op mod jul, og de pletter skal hun have fjernet. Hun involverer sig i andre menneskers liv meget aktivt. Hun er den empati, vi skal huske på, er vigtig for os at få frem. Man kan kalde det en slags næstekærlighed, lyder det fra Jarl Friis-Mikkelsen.

I ”Grethes jul” medvirker udover Peter Frödin blandt andre også Ulf Pilgaard, Sebastian Jessen, Sofie Torp og Lotte Andersen.

Man kan se første afsnit af ”Grethes jul” på TV 2 mandag aften klokken 20.30.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden