Mandag, 21. december 2020 — af Stine Ramlyng

Sarah Grünewald om ny rolle: Jeg var rædselsslagen

Sarah Grünewald.
Sarah Grünewald.
Foto: Dan Mariegaard
Vild med dans er slut og dermed er det også slut med at se Sarah Grünewald på tv-skærmen om lørdagen. Men hvis man savner hendes dejlige smil, kan hun ses i filmen "Lille sommerfugl".

Sarah Grünewald har søgt ekstremerne i sit liv, hun har gået i en hård livsskole, men hun har SELV valgt det, og hun er glad for det.

Nu træder hun ind på scenen i en ny rolle: Som skuespiller i Søren Kragh-Jacobsens nye film ”Lille sommerfugl”. Hun var decideret rædselsslagen før optagelserne, fortæller hun i et interview til BILLED-BLADET.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Med i ny Søren Kragh-Jacobsen film

Sarah har tidligere optrådt i små roller i ”Dirch” og ”Det andet liv”. Maja er hendes første lidt større rolle. Filmen handler om landboparret Ernst og Louise (Jesper Christensen og Karen-Lise Mynster), der holder stort guldbryllup, men festen i forsamlingshuset udvikler sig til en nedsmeltning – Ernst har ”glemt” at fortælle Louise, at banken har erklæret dem konkurs. Og Maja, som skal servere ved guldbrylluppet, har en hemmelig affære med deres søn. Hans kone har opdaget, at han er hende utro med Maja, og har bevidst bedt hende hjælpe til festen.

– Det var … puh … lidt spændende at spille Maja. Jeg var ny skuespiller og i forvejen nervøs for at tage på en filmoptagelse med Søren Kragh-Jacobsen. Et kæmpestort setup og fandeme med gode folk! Min mor har altid lært mig: Hvis du SELV tror på det, tror andre også på det. Okay så. Den havde jeg lidt i baghovedet. Men jeg var så bange for den film, fortæller Sarah Grünewald, der havde øvet alle sine replikker og arbejdet intenst med karakteren Maja forinden.

Bange for at fejle

– Så kom jeg derhen om aftenen til min allerførste optagelse og så alt lyset og Søren, der sad med sine høretelefoner på og sagde ”VI TAGER DEN LIGE IGEN.” Altså jeg BAKKEDE, jeg kom til at bakke ind i en garagedør og blev pisseforskrækket.

- Det var ren refleks, min krop bakkede bare. Jeg havde følelsen: Nu skal jeg ind på det her filmset, og lige om lidt kommer de og siger: ”Det var sgu en fejlcasting. Du kan ikke finde ud af det, vi bliver nødt til at ringe til en anden.”

Du er en kæmpe stjerne Sarah

- Jeg havde lyst til at sige ”jeg kan ikke være her, fordi jeg er for bange.” Men heldigvis … efter den første scene, vi lavede, hørte jeg Søren råbe ”du er en KÆMPE stjerne.” Jeg blev simpelt hen så glad. Oprigtigt stolt. 

Sarah Grünewald har ingen uddannelse. Men det er gået ret godt alligevel. Modelkarrieren blev afløst af deltagelse i celebrity-programmet ”Kvæg-ræs”. Det førte til en lille værtstjans på et Zulu-program. Et halvt år senere ringede de fra ”Vild med dans” og resten af historie.

Interviewet med Sarah Grünewald kan du finde i BILLED-BLADET nr. 51.

GALLERI: Sarah Grünewalds smukke Vild med dans-rober 2016

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden