Fredag, 28. november 2014 - af Malan Joensen

Silas og Sara Maria vandt Vild med dans 2014

Finalen i "Vild med dans" 2014 - vinderne blev Silas Holst og Sara Maria Franch-Mærkedahl.
Finalen i "Vild med dans" 2014 - vinderne blev Silas Holst og Sara Maria Franch-Mærkedahl.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Efter et flot show med adskillige fantastiske præstationer fra alle finalister, blev Silas Holst og Sara Maria Franch-Mærkedahl udråbt som vindere.

Det blev Silas Holst og Sara Maria Franch-Mærkedahl, der fredag aften kunne løfte ”Vild med dans 2014”-trofæet. Forud for sejren var et brag af en ”Vild med dans”-finale denne sidste fredag i november.

Forum Horsens lagde dansegulv til løjerne, og her var det ikke kun finaleparrene Silas Holst/Sara Maria Franch-Mærkedahl og Johannes Nymark/Claudia Rex, der skulle vise formen frem.

De ti professionelle dansere, der ikke var nået til finalen, åbnede showet med et flot, fælles dansenummer.

Også de ti par, der har været med i denne sæson, og som er blevet sendt hjem fredag efter fredag, var på gulvet – og dermed fik de trods alt en rolle at spille i finalen.

Åbnede med en jive

Først var det dog Johannes Nymark og Claudia Rex, der åbnede ballet med at danse. På TV 2’s ”Vild med dans”-hjemmeside har man kunnet stemme om, hvilken dans, finaleparrene skulle optræde med, ud over deres freestyle og showdans, og der var flest, der stemte på at se parret i en jive.

Dommer Jens Werner roste dem og mente, at finale-jiven var endnu bedre, end den jive de tidligere har præsteret.

- Det er fantastisk flot klaret, sagde Jens Werner blandt andet.

Dommerne gav alle 9 point, og Johannes Nymark og Claudia Rex fik således 36 point for deres første dans.

Flotte showdanse

Derefter var det Sara Maria Franch-Mærkedahl og Silas Holsts tur til at danse en seervalgt rumba, og den fik også dommerne op i det høje point-felt – dog lidt højere end konkurrenterne. Silas Holst og Sara Maria Franch-Mærkedahl høstede således 10 point fra hver af dommerne og endte på topkarakteren 40.

- Jeg var så begejstret. I var sexede på den mest æstetiske måde, man kan forestille sig, sagde Britt Bendixen blandt andet om dansen.

Derefter var det tid til at de fem par, der først blev sendt hjem i denne sæsons ”Vild med dans”, var en tur på gulvet. Det blev til et gensyn med Thomas Wivel og Katrine Bonde, Erik Brandt og Vivi Siggaard, Uso og Jenna Bagge, Tine Baun og Frederik Nonnemann samt Besir Zeciri og Mie Moltke.

Efter at finaleparrene kunne nyde den korte pause, skulle de på gulvet igen. Johannes Nymark og Claudia Rex dansede en flot showdans, som gav dem topkarakteren 40 point.

- Din indstilling til det at lære er et pragteksempel for andre, roste Jens Werner indsatsen, og Britt Bendixen konstaterede at parret var ”fuldstændigt vidunderlige”.

Finalisterne stod lige

Så skulle konkurrenterne vise deres showdans.

Anne Laxholm og Nikolaj Hübbe roste parret – og også koreografen Toniah Pedersen, der stod bag koreografien bag begge de flotte showdanse.

Dommerne gav Sara Maria Franch-Mærkedahl og Silas Holst fire 9-taller, så de endte med 36 point i alt. Og dermed stod lige på point med konkurrenterne.

De sidste fem par, der var en del af ”Vild med dans”-sæsonen, skulle derefter på gulvet i den rækkefølge, de havde forladt konkurrencen.

Dansegulvet blev derfor indtaget af Line Kruse og Michael Olesen, Helge Vammen og Sofie Kruuse, Paprika Steen og Mads Vad, Ditte Ylva Olsen og Morten Kjeldgaard og til slut Astrid Krag og Thomas Evers Poulsen.

Så var der pause i programmet.

Kiks i takterne

Den anden halvdel af ”Vild med dans”-finalen startede også med en flot fællesdans fra de ti professionnelle dansere, inden Johannes Nymark og Clauda Rex dansede deres freestyle, der fik musikalsk ledsagelse af klassikerne ”Singin' in the rain” og ”Sing, sing, sing”. Der var dog et mindre kiks undervejs.

Claudia Rex forklarede, at de ikke kunne finde takten, lige da nummeret skiftede tempo, fordi de ikke kunne høre musikken, men på trods af det høstede de alligevel flotte karakterer: Et 10-tal fra Jens Werner, 9 fra Anne Laxholm, 9 fra Britt Bendixen og 10 fra Nikolaj Hübbe – i alt 38 point.

- Meget, meget charmerende, også at I bruger nogle af de gamle klassikere, roste Britt Bendixen blandt andet.

Sara Maria var flyvende

Derefter var det Silas Holst og Sara Maria Franch-Mærkedahls tur, og de slog sig løs til nummeret ”Chandelier” fra Sia – og den følelsesladede dans involverede både koreografi på jorden og i luften. Sara Maria Franch-Mærkedahl, der har højdeskræk, blev hejst op i loftet i et reb, og det fik publikum til at skrue op for bifaldet.

Dommerne var også meget imponerede:

- Du har leveret ekstrem fanatisme fredag efter fredag. I Silas har du fundet en mand, der har forstået at få det maksimale ud af dig. Sara Maria, din tid i ”Vild med dans” vil altid blive husket, sagde Jens Werner.

Britt Bendixen var, som de andre dommere, også begejstret:

- Et kærlighedsdrama, der rørte os alle i hjertet og i sjælen, fastslog hun.

Og så delte dommerne ellers en ordentlig stak 10-taller ud, så stillingen mellem parrene dermed blev forandret. Silas Holst og Sara Maria Franch-Mærkedahl førte nu over Johannes Nymark og Claudia Rex med samlet 116 mod 114.

Rørt Silas Holst

Spændingen op til afgørelsen var intens.

Alle blev samlet på dansegulvet med finalisterne i front ved siden af værterne, og sidste års vinder Mads Vad, der dengang dansede sammen med bordtennisspilleren Mie Skov, overrakte Sarah Grünewald kuverten med vindernavnene.

Da Silas Holst og Sara Maria Franch-Mærkedahl blev udråbt som vindere, omfavnede de hinanden og faldt jublende om på gulvet.

- Jeg har det fantastisk, jeg har slet ingen ord, sagde Sara Maria Franch-Mærkedahl, der dog trods alt kunne finde ordene til at rose partneren Silas Holst.

For Silas Holst var sejren noget helt særligt:

- Det har været meget specielt for mig, at min mand også har været med, tilføjede han rørt, mens han så på Johannes Nymark.

Silas fører over Claudia

Det er i øvrigt tredje gang, Silas Holst kæmper i en finale mod sin professionelle kollega Claudia Rex.

Silas Holst dansede i 2011 sammen med Sophie Fjellvang-Sølling og stod i finalen overfor Claudia Rex og bokseren Patrick Nielsen. Her vandt Silas og Sophie.

Året efter mødtes de to professionelle dansere igen i finalen, denne gang dansede Silas Holst sammen med Louise Mieritz og Claudia Rex med Joakim Ingversen, men her vandt Claudia over Silas.

Med sejren i denne finale fører Silas Holst dermed over Claudia Rex.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden