29. okt. 2012
Af af Dorte Quist

Simi Jan genfandt sin far efter 15 år

Simi Jan
Simi Jan
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
TV 2's korrespondent Simi Jan afslører i sin nye bog, at hun i 15 år ikke havde kontakt med sin pakistanske far

33 årige Simi Jan, TV 2's udenrigskorrespondent, kørte rundt på de støvede og hullede veje i Afghanistan sammen med et hold sovende journalistkollegaer i bilen, da hendes mobiltelefon ringede, og hun pludselig havde baba - sin far - i telefonen efter 15 års tavshed med spørgsmålet "Skat, hvordan går det?".Det afslører hun i sin nye bog, "Til te hos Taleban", der udkommer på torsdag.

Året var 2009, og Simi Jan boede i Islamabad i Pakistand med sin mand, Allan, og var ofte på tv-skærmen hjemme i Danmark med sine reportager.

- Jeg genkendte stemmen med det samme, da jeg hørte ham. Det var meget underligt og meget følelsesladet. Jeg kiggede hen på de andre i bilen og håbede at de sov, fordi det var så privat. Jeg var nødt til at sige til ham, at jeg skal arbejde. jeg har slet ikke tid til at være ked af det, fortæller Simi Jan i bogen.

Simi Jan mistede kontakten med sin far, da hendes pakistanske forældre bliver skilt i 1994. Faren afskærer forbindelsen til sine fire døtre for at straffe hustruen, fordi hun vil skilles. I stedet rejser han tilbage til Pakistan og vender senere retur til Danmark med en ny hustru. Men der går altså 15 år før Simi igen får kontakt med sin baba.

Læs mere om: