10. sep. 2014
Af Casper Nielsen

Simi Jan har født flere måneder for tidligt

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-89397.jpg
Foto: Birger Storm (BILLED BLADET)
TV2s journalist Simi Jan er blevet mor til en lille dreng. Nu ligger hun på et hospital i Israel og er ikke stabil nok til at kunne rejse hjem foreløbig.

Simi Jan, TV2s krigskorrespondent i Gaza, er blevet mor flere måneder for tidligt ved et akut kejsersnit.

Og ikke nok med det.

Det foregik på et hospital i Israel.

Mens krigen mellem palæstinenserne og israelerne rasede, måtte Simi Jan forlade Gazas rædsler for at redde sig selv og sit lille barn, der altså kom til verden midt i den voldsomme krig, skriver BT.

- Vi er i et fremmed land, og her blev mit første barn født, og her skal vi være, lige indtil han er stabil nok til, at vi må rejse hjem, siger Simi Jan til avisen.

- Vi er omgivet af de dygtigste læger, så vi er i helt trygge hænder. Men det er stadig et fremmed land, hvor ingen af os har været før, og hvor vi samtidig står med et for tidligt født barn. Det er mange ting på én gang. Men jeg skal åbenbart have det på den hårde måde, siger Simi Jan.

Fik pludselig en blødning

Simi Jan har ikke haft gener under graviditeten, mens hun har passet sit arbejde, og de færreste har vidst, at hun var gravid.

Men i Gaza fik Simi Jan pludselig en blødning, der gjorde hende urolig.

Derfor besluttede hun sig for at rejse ud som planlagt og ikke forlænge opholdet, selv om krigen raser.

Grænsen var imidlertid lukket, så hun kunne ikke komme ud.

Det lykkedes først dagen efter - under heftige bombardementer - at krydse grænsen fra det sønderbombede Gaza til Israel, hvorfra hun ville rejse hjem til Danmark.

Men da hun kom ind i Israel og skulle tjekkes inden hjemrejsen, ville lægerne ikke lade hende rejse.

De turde ikke løbe risikoen, af frygt for at der skulle ske noget, mens hun fløj.

Derfor var hun nødt til at lade sig indlægge.

- Jeg fik selv komplikationer efter det akutte kejsersnit og har været indlagt. Så det er bare alt, der har været svært og hårdt. Det har været mit livs største krise det her. Men vi skal nok komme igennem det. Nu har vi kæmpet i mange uger og skal bare blive ved. Så skal det nok gå, siger Simi Jan og tilføjer:

- Håber jeg.

Læs mere om: