20. feb. 2017
Af af Casper Nielsen og Lisbeth Grube

Skønt gensyn: Fra Matador til Badehotellet

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/172656.jpg
Foto: TV 2/ Mike Kollöffel
38 år er gået siden Sonja Oppenhagen og Paul Hüttel spillede kæresteparret Vicki Arnesen og Herbert Schmidt i "Matador". I "Badehotellet" mødes de igen.

Den 15. december 1979 – i DRs ”Matador” afsnittet ”I klemme” – så man for første gang Paul Hüttel og Sonja Oppenhagen fatte sympati for hinanden. Det var i rollerne som den kommunistiske Herbert Schmidt og Vicki Arnesen. Afsnittet var sat i 1936, og mødet foregik i grisehandler Larsens køkken, hvor Vicki var kørt til efter at have forladt en amatørforestilling i Korsbæk, fordi hendes hund Daisy blev syg. Hurtigt blev Herbert forliebt.

– Det er meget hyggeligt at arbejde sammen med Paul Hüttel igen. ”Matador”-tiden var en skøn tid, siger Sonja Oppenhagen.

Som i Matador

Paul Hüttel kan drage en arbejdsmæssig parallel til ”Matador”-dagene.

– Da jeg begyndte på optagelserne til ”Matador”, havde de allerede lavet otte afsnit, så jeg følte mig ærligt talt lidt nervøs ved at komme ind. Erik Balling præsenterede mig for holdet, og da vi havde talt lidt om, at Herberts tyske sprog ikke måtte blive cirkussprog, havde jeg min første scene sammen med Kirsten Olesen som Agnes Jensen. Kirsten kendte jeg fra Det kongelige Teater, så det var trygt og godt. Vi lavede scenen, hvor Herbert har brugt sine sparepenge på at købe hende en ny barnevogn, fortæller Paul Hüttel.

Sjovt med Sonja

På ”Badehotellet” var det lidt det samme. Alle kendte hinanden, men jeg kom ind sammen med Birthe (Neumann, hans hustru, red.) og gled hurtigt ind på holdet. At det så ovenikøbet er Sonja, min gamle ”Matador”-kæreste, jeg skulle spille sammen med, er sjovt. Det var selvfølgelig noget, instruktøren sagde, at vi skulle holde meget langt ude af rollerne, men alligevel … siger Hüttel med et glimt i øjet.

VIDEO: Kom med Fru Aurland i kulissen på Badehotellet

Faktisk fem år før Matador-mødet

”Badehotellet” foregår i år 1931. Hüttels rolle som den bridgespillende læge Hans Henrik Ploug – og Sonja Oppenhagens Lydia – mødes altså, fem år før deres lige så fiktive ”Matador”-karakterer gjorde i Korsbæk. Men om det udvikler sig på samme måde som mellem Vicki og Herbert, må serien vise.

Glæd dig til BILLED-BLADET på torsdag, hvor forfatterne fortæller om "Badehotellets" hemmeligheder.

https://imgix.billedbladet.dk/rolf_konow213.jpg
Foto: Rolf Konow/DR
https://imgix.billedbladet.dk/del_21_herbert_hjemme.jpg
Foto: Rolf Konow/DR

Læs mere om: