7. maj. 2021
Af Majken Munk

Søren Dyrhøj fra LEGO Masters: Sådan fik jeg job hos Lego

Søren Dyrhøj fra "LEGO Masters"
Søren Dyrhøj fra "LEGO Masters"
Foto: Henrik Ohsten/ TV 2
Dommer i ”LEGO Masters” Søren Dyrhøj er senior designer ved Lego-koncernen. Det var en kreativ ansøgning, der gav ham chancen hos virksomheden.

I ”LEGO Masters” er Søren Dyrhøj manden, der skal imponeres.

Hver fredag er det udelukkende ham, der beslutter, om de konkurrerende par har fuldført den opgave, som han mange timer forinden har stillet.

Søren Dyrhøj er senior designer i Lego-koncernen, og det var egentlig lidt af et tilfælde, han fandt ud af, at det var det rette for ham.

Klodset ansøgning

I sin tid som senior designer har Søren Dyrhøj stået bag nogle af de mest roste og populære Lego-sæt heriblandt Dødsstjernen fra ”Star Wars”, Hogwarts fra ”Harry Potter” og en hel masse Ninjago.

Da Lego altid har interesseret ham, var hans søster overbevist om, at Søren Dyrhøj var perfekt til et job hos Lego, som hun havde set et jobopslag fra.

Derfor byggede Søren Dyrhøj hele sit navn i Lego inddelt i datidens temaer for Lego-sæt og brugte det som sin ansøgning, skriver TV 2.

Jeg fandt min plads

Søren Dyrhøj, der dengang var 22 år, blev kaldt til samtale, hvor han og øvrige ansøgere fik til opgave at bygge et rumskib med tre indbyggede fartøjer, der enten kunne køre eller flyve.

- Jeg følte mig så komfortabel i at bygge Lego. Da jeg fik opgaven, tænkte jeg: ”Det er jo ikke svært”, forklarer han til TV 2.

Da han så på de andre ansøgere, der havde problemer med det, indså han, at hans evner var særlige.

- Lige der opdagede jeg, at jeg var ret overlegen og dygtig. Jeg tror bare, at jeg fandt min plads i livet lige der, siger han.

Hver fredag klokken 20.00 kan du se ”LEGO Masters” på TV 2.

Læs mere om: