29. mar. 2020
Af af Helle Skram de Fries

Søs Egelinds døtre fik sig en kæmpe overraskelse

Søs Egelind med døtrene Molly og Carla
Søs Egelind med døtrene Molly og Carla.
Foto: Carsten Andersen/TV 2
For Søs Egelinds døtre, Molly på 32 og Carla på 27, var det noget af en oplevelse at komme med mor tilbage til 1970.
I TV 2-programmet ”Kærlig hilsen” bliver 61-årige Søs Egelind sendt retur til 1970 sammen med sine to døtre.
De fik sig den ene aha-oplevelse efter den anden, da de i tre dage boede i et parcelhus, der minutiøst var indrettet a la 1970.

Smilende Susie

Søs Egelind var 12 år i 1970, hvor der var ”Smilende Susie” i radioen og ”Huset på Christianshavn” i fjernsynet, som endnu ikke var blevet fladt. For Søs Egelind er det ren nostalgi at komme tilbage til barndommen og gense alle tingene fra dengang og genopleve maden, legene og datidens etikette.

Datidens GPS

For døtrene er der mange udfordringer. For eksempel når de skal finde ud af at bladre i datidens GSP – Kraks-kortet – for at guide deres mor hen til 70’er huset. Alle tre bliver klædt på i 1970’er tøj, og det kommer der mange gode grin ud af. - Jeg må virkelig rose produktionen for at have været så grundige og præcise, fortæller en imponeret Søs Egelind til BILLED-BLADET.

Rørende situationer

Samtidig med de sjove og rørende situationer tegner programmet, der har Sarah Grünewald som vært, et fint historisk tidsbillede.
Og et interessant indblik i Søs Egelinds opvækst med en mor, Ruth, der – atypisk i forhold de fleste andre kvinder på den tid – havde en karriere og var eneforsørger til Søs og hendes fire år ældre storebror, Bjarne.

Mere barskt

- Det gik op for Molly og Carla, at det også var lidt mere barskt dengang. De kendte godt min mor og nåede også at have et tæt forhold til hende. Hun døde i 2011 – 81 år gammel.
Tag med Søs Egelind og hendes døtre tilbage til 1970, når TV 2 sender ”Kærlig hilsen" den 30. marts. Programmet kan også ses på TV 2 Play. Læs også interviewet med Søs Egelind i BILLED-BLADET, der udkommer torsdag 2. april.

Læs mere om: