Tirsdag, 14. marts 2023 — af Catja Klarskov

Stefan fra Stor mand vejede over 300 kilo: Sådan går det ham i dag

Stefan Jepsen 
Stefan Jepsen 
Foto: Finn Hageman/TV 2
Stefan vejede over 300 kilo, da dokumentaren “Stor mand” nåede sin afslutning. Sådan går det ham i dag.

Stefan Jepsen er hovedperson i den nye dokumentar “Stor mand”, som her til aften blev vist på TV 2. Her fik seerne for rullende kameraer et ærligt indblik i den kamp, Stefan dagligt kæmper som følge af sin ekstreme overvægt.

Coca-Cola i rigelige mængder, støttestrømper og en badevægt, der til sidst siger fra. Det er Stefans virkelighed, da programmet når sin afslutning. Her vejer han over 300 kilo, og det til trods for at man hjemme i fjernsynsstuerne ellers oplevede ham top-motiveret i starten af programmet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Til en lægekonsultation fik Stefan nemlig den opløftende besked, at han vejede 286 kilo, og derfor kun var 11 kilo fra at kunne blive indstillet til den fedmeoperation, han drømmer om.

Det stod dog hurtigt lysende klart, at han kæmper med udfordringer, der er større end blot overflødige kilo. Tung bagage og dæmoner fra barndommen, som Stefan i programmet ligeledes tager fat i.

Meget er dog sket, siden kameraerne slukkede. Stefan har atter begivet sig ud på en vægttabsrejse, om end det krævede en ordentlig mavepuster, før han fik fornyet energi og motivation til én gang for alle at komme det dræbende fedt til livs.

Til BILLED-BLADET fortæller 32-årige Stefan, at han i hverdagen var næsten lige så inaktiv, som hvis han lå i koma. Det sætter sine spor, og det fik han for alvor at mærke i januar 2023, da han blev indlagt på hospitalet. Her havde han enorme mængder væske lagret i kroppen på grund af en blanding af overvægt, medicinering og inaktivitet.

– På hospitalet vejede de mig, og her sagde vægten 336 kilo. Det er rekord for højeste vejning nogensinde. Da jeg blev udskrevet, kontaktede jeg den træner, som jeg for cirka 10 år siden havde succes med et stort vægttab sammen med, og nu er jeg atter startet i et forløb hos ham, fortæller Stefan til BILLED-BLADET.  

I 2014 tabte Stefan nemlig over 133 kilo på 2 år i et forløb med en personlig træner, og nu vil de sammen gentage succesen. Kun fjorten dage efter, de startede forløbet, kan Stefan allerede mærke en betydelig forskel.

– Min livskvalitet er steget markant. Jeg kender ikke mit tal, da badevægten står af, når jeg vejer over 300 kilo, men jeg kan mærke, at jeg allerede har tabt mig, uddyber han.

Stefans mål er fortsat at komme ned på 275 kilo, så han kan få sin fedmeoperation, men han er også realistisk og ved, at der er lang vej endnu. For at bevare motivationen og det gode humør, tager han derfor én dag ad gangen og fokuserer på rejsens små sejre og succeser.

Siden Stefan blev udskrevet, har han hverken rørt slik eller sodavand, ligesom han, sammen med sin træner, fokuserer på en blanding af sund kost, motion og psyke. Og netop den opskrift er årsagen til, at Stefan har en oprigtig tro på, at han denne gang vil lykkes med at tabe sig.

Stefan Jepsen 
Foto: Finn Hageman/TV 2

Du kan se eller gense “Stor mand” på TV 2 Play.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden