26. dec. 2012
Af af Malan Joensen

Stéphanie Surrugue har lært at acceptere sin krop

Stéphanie Surrugue
Stèphanie Surrugue
Foto: AOP
TV-værten Stéphanie Surrugue fortæller, at hun har det bedre med sin krop i dag, end hun har haft før

I et interview til ALT for damerne fortæller forfatteren og TV-værten på TV 2 News' "Kulturen på News" Stéphanie Surrugue, at hendes forhold til kroppen har ændret sig med alderen:

- Det er blevet mere afslappet. Jeg har lært at acceptere min krop, som den er og fremhæve mine gode sider i stedet for at ærgre mig over, jeg har meget kvindelige former. Jeg har det bedre i dag, end jeg nogensinde har haft før. Da jeg var yngre, var jeg meget opmærksom på, jeg havde kvindelige former, og det syntes jeg egentlig ikke var særlig nemt. Jeg ville gerne være spinkel og lyshåret som alle andre, og syntes, det var irriterende, drengene kiggede. Jeg har lært at kunne lide min krop og det, jeg ikke kan lide, kan jeg faktisk meget godt lide alligevel, men det har taget noget år at komme dertil!

Kosten spiller en stor rolle i Stéphanie Surrugues liv, hvor hun følger nogle bestemte principper:

- Jeg er et kæmpe madøre! Men jeg har nogle grundprincipper om, at jeg i det daglige ikke spiser alt det hvide - kartofler, pasta, ris, mælkeprodukter og brød. Jeg er ikke religiøs med det, så jeg kan sagtens spise det, hvis jeg er ude. Ellers spiser jeg primært kød, fisk og grøntsager, for ved at sammensætte kosten sådan, kan jeg dels holde vægten uden at gå på kur, dels passer det mit madlavningstemperament bedre at stege en bøf og lave en god salat end at stå og bakse med kartofler og pasta. Og så bliver jeg ikke tung i kroppen af den type mad, som jeg kan gøre af sovs og kartofler.

TV-værten og forfatteren Stéphanie Surrugue fortæller, at hun én gang for femten år siden forsøgte sig med en slankekur hvor det lykkedes hende at tabe 10 kilo. Det er dog ikke noget, hun vil forsøge sig med igen:

- Det var egentlig en trist oplevelse at spise noget, der ikke smagte mig. Slankekure er grundlæggende ikke rigtig noget for mig, for jeg har ikke så meget disciplin. Og så elsker jeg god mad. Derfor er jeg glad for, jeg lavede den kostomlægning, jeg lever efter nu, for det fungerer for mig, uden jeg behøver at være på kur, fortæller Stéphanie Surrugue til ALT for damerne.

Læs mere om: