Stjernen fra Kometernes jul: Derfor fejrer min familie jødisk jul

Martin Greis-Rosenthal.

Martin Greis-Rosenthal.

Foto: Søren Lamberth
Panda-Søren alias skuespilleren Martin Greis-Rosenthal fejrer både jul med familien i november og december.

Martin Greis-Rosenthal, som spiller Panda-Søren i ”Kometernes jul”, holder juleaften to gange om året med sin familie.

Hans hustru, skuespilleren Katrine Greis-Rosenthal, har nemlig en jødisk baggrund, så derfor fejrer de jødisk jul, chanukah, den 28. november.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

- Det er ligesom dansk jul, der er bare lidt andre madtraditioner. Vi spiser en kartoffelpandekage, som jeg står for, og der er nogle jødiske salmer, men det handler om det samme – om fællesskabet og god mad, fortæller Martin Greis-Rosenthal til BILLED-BLADET.

Foto: Birger Storm

Et mirakel er sket

Skuespillerparret har børnene Esther Liv på 9 år og August Levy på 5 år, og derudover har Martin datteren Emma-Mai på 12 år fra et tidligere forhold.

Den 24. december bliver holdt hjemme hos dem selv, og her skal hele familien naturligvis se det allersidste afsnit af ”Kometernes jul”.

- Vi lægger hus til i år til min side af familien. Min søster har fire børn, og jeg har tre, så der bliver rigeligt til at danse om juletræet. Min mor kommer også, fortæller skuespilleren og tilføjer:

- Hun har været igennem et længere leukæmiforløb og er kommet ud på den anden side mod alle odds. Det er et lille mirakel, så der er rigtig meget at fejre i år.

Martin Greis-Rosenthal kan ses som Panda-Søren i "Kometernes jul", som slutter den 24. december. 

Foto: Christian Geisnæs/TV 2

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden