24. jun. 2020
Af Laura Dalgård Hansen

Stor sommergave til seerne

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/untitled-11_0.jpg
Foto: Claus Poulsen, Birger Storm og Kaspar Wenstrup
Sommeren kommer ikke til at blive helt uden "Tour de France", for TV 2 sender nogle af de største etaper gennem tiden set med danske øjne.

En række sportsbegivenheder er aflyst denne sommer, herunder også ”Tour de France”, som man plejer at kunne følge hver sommer på TV 2.

Seerne kommer dog ikke til at undvære de franske landeveje, for kanalen er klar med et plaster på såret, som med garanti vil få cykelstemningen frem hos danskerne.

Store danske øjeblikke

I ”Tour de ja-vu” og studieprogrammerne ”Tour Retour” sender TV 2 alt det bedste fra touren gennem tiden set med danske øjne.

De kommenterer de største etaper, og det vil flere gange foregå i selskab med den danske hovedperson.

På første dag i ”Tour de ja-vu” er det Dennis Ritter, som sammen med den tidligere professionelle cykelrytter Mogens Frey skal kommentere den 9. etape af ”Tour de france” i 1970. Det var på denne etape, at Danmark fik sin første ”Tour de france”-etapesejr nogensinde.

- 'Tour de ja-vu' er et gensyn med det bedste fra Touren i cirka 100 år. Det mest mindeværdige. Det mest spektakulære. Det mest kontroversielle. Der er så mange danskere, der har været fascineret af 'lyden af sommer' i så mange år, og nu får de lov til at genopleve alle de mest betagende øjeblikke. Ja, de får sågar lov til at se noget af det, som de kun har hørt om, siger John Jäger, chefredaktør på TV 2 SPORT, og i spidsen for TV 2s dækning af cykelsport.

De store stjerner er med

Foruden Mogens Frey vil blandt andre også Bjarne Riis og Jesper Skibby sidde klar til at kommentere, ligesom de også vil fortælle om de vildeste øjeblikke og berette om løbets store personligheder.

Også nogle af de store internationale cykelstjerner vil gerne dele deres historier.

- Jeg synes, at det er sjovt at opleve, at når vi kontakter de udenlandske stjerner, så vil de gerne være med: Carlos Sastre, Eros Poli, Greg Lemond, Claudio Chiappucci og så videre. De vil gerne stille op og fortælle, hvordan de selv oplevede de løb, de var en del af. Jeg tror, at det bliver spændende og lærerigt at høre, hvad de selv tænkte, da de sad i feltet, og at det vil give noget helt nyt til genoplevelsen, at de selv fortæller.

Man kan se ”Tour de ja-vu” og ”Tour Retour” hver eftermiddag på TV 2 fra den 27. juni til den 19. juli.

Læs mere om: