7. sep. 2021
Af Laura Dalgård Hansen

Svend fra Landmand søger kærlighed: Jeg var nede i et sort hul

Svend Poulsen
Svend Poulsen
Foto: Claus Fisker
Da Svend Poulsen fra "Landmand søger kærlighed" mistede sin elskede hustru i 2009, var han nede i et sort hul.

Igen i år kan man følge en række nye landmænd i jagten på den eneste ene i ”Landmand søger kærlighed”, og blandt deltagerne i år er 73-årige Svend Poulsen.

Han er den ældste nogensinde, der har været med i programmet, og han har masser af erfaring med kærlighed.

Mange nedture

Han blev gift med sin Alice for snart 50 år siden, men efter mange års kamp mod kræft døde hun i 2009.

- Vi blev gift i 1972, og vi fik fire børn sammen og havde et dejligt liv. Vi troede ikke, at vi nogensinde kunne blive syge, eller at anden ulykke ville ramme os. Vi tænkte, at sådan noget sker kun for naboen. Men pludselig var det os. Alice havde kræft i 12 år, inden hun døde. Det var rigtig lang tid, og der var mange nedture. Det var rigtig hårdt for hende, fortæller Svend.

Venner og familie hjalp

De mange år med sygdom var heller ikke nem for ham.

- Det er ikke sjovt at være vidne til, når der sker sådan noget for én, man elsker. Og man kan ikke gøre en skid, siger han.

Tabet af hustruen betød også, at Svend skulle finde en måde at komme videre med sit liv på. Alene. Efter 37 år med sin elskede. Det lykkedes med hjælp fra gode venner og familie.

https://imgix.billedbladet.dk/foto_-_anders_brohus_tv_2_3_2_1.jpg
Lene Beier og Svend Poulsen
Foto: Anders Brohus/TV 2

- Til begravelsen sagde jeg, at de ikke skulle være bange for at komme ind til mig. Jeg var i et sort hul, men over skyerne skinnede solen stadig, og jeg har aldrig fået så mange småkager som op til den jul – Alice døde i november. De kom alle forbi og snakkede og løftede mig op. Det sætter jeg rigtig stor pris på, fortæller landmanden og tilføjer, at det er altafgørende for ham, at en ny kæreste kan fungere sammen med hans familie og venner, for de betyder alverden for ham.

Svend drømmer nu om at finde sit livs sidste kærlighed. Om det lykkes med hjælp fra Lene Beier og co. kan man følge hver tirsdag i ”Landmand søger kærlighed” på TV 2.

Læs også hele interviewet med Svend i BILLED-BLADET nr 36, der udkommer på torsdag.

Læs mere om: