5. dec. 2022
Af Helle Skram de Fries

Thomas Evers Poulsen afslører: Sådan vandt jeg julebagedysten

Thomas Evers Poulsen
Thomas Evers Poulsen
Foto: Søren Jul Lamberth
I 2012 løb Thomas Evers Poulsen med sejren i juleudgaven af Den store bagedyst. Nu afslører han vinderopskriften.

”Åh de er såååå gode!”

Sådan indleder den 44-årige ”Vild med dans”-stjerne et instagramopslag, som BILLED-BLADET har tilladelse til at bringe.

”Ja ja de har da vundet Den Store Julebagedyst”, skriver Thomas Evers Poulsen blandt andet.

Thomas Evers Poulsen med sine julekager
Thomas Evers Poulsen med sine julekager
Foto: Privat

Med Mette Blomsterberg ved roret blev det nemlig dansestjernen Thomas, der vandt julebagedysten i 2012, hvor han dystede mod Trine Pallesen og Pernille Højmark, samt forfatter og haveentusiast Signe Wenneberg.

Her får du Thomas' jule-vinderopskrift.

Thomas Evers Poulsen
Thomas Evers Poulsen
Foto: Søren Jul Lamberth

Måske du skulle prøve, det her er smagen af jul, frister Thomas Evers Poulsen og afslører opskriften på ”Evers jule-cookies”.

Det skal du bruge:
350 gr. hvedemel
2 tsk. majsstivelse
1 tsk. fint salt
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
2 tsk. stødt nelliker
2 tsk. kanel
240 gr. smør
200 gr. fint rørsukker
150 gr. lys muscovadosukker
2 æg
2-3 stk. vaniljestang
Revet skal af 5 økologiske appelsiner
Revet skal af 1 økologisk citron
250 gr. hvid chokolade
250 gr. mørk chokolade

Sådan gør du :
Hvedemel, majsstivelse, krydderier, salt, bagepulver og natron,
kommes i en skål.
Flæk vaniljestængerne og skrab vaniljen ud og bland det godt med
appelsin og citronskal.
Pisk smør og de 2 slags sukker med æggene.
Tilsæt vanilje samt den revne skal af appelsin og citron.
Tilsæt melblandingen og den groft hakkede chokolade.
Det hele røres godt sammen og sættes på en bageplade med
bagepapir med en dessertske.
Bag kagerne ved 180 C i ca. 10 minutter, til de er gyldne.
Lad dem køle af på en bagerist.

I dag danner julebagedyst-vinderen par med Sæþór Kristínsson, der vandt ”Den store bagedyst 2021”.

Så måske er der konkurrence om julebagningen hjemme i køkkent i Vanløse.

Thomas Evers Poulsen og Sæphor Kristinsson
Thomas Evers Poulsen og Sæphor Kristinsson
Foto: Martin Høien

Læs mere om: