20. mar. 2017
Af Ken Richter

Thomas fra Hjem til gården: Jeg er aldrig bange for at tage ansvar

Thomas Gjeding.
Thomas Gjeding.
Foto: Lotta Lemche/Tv 2
43-årige Thomas Gjeding, der både er havnearbejder og dørmand, er ikke bange for at skære igennem

Thomas Gjeding var den første, der meldte sig som storbonde i den nye dyst "Hjem til gården", som mandag aften havde premiere på TV 2.

Mens de fleste andre deltagere kiggede ned i bordet, så var Thomas ikke nervøs for at stå frem og påtage sig opgaven med at lede og fordele arbejdet på den primitive bondegård.

- Jeg har altid været leder, og jeg har aldrig været bange for at tage ansvar. I mit daglige arbejde som havnearbejder på Aarhus Havn står jeg tit med det fulde ansvar, fordi jeg står for den overordnede sikkerhed, forklarer Thomas, der i sin fritid også er instruktør i selvforsvar.

Ros til de andre

- De andre var helt tavse, og jeg kunne mærke, de holdt sig tilbage. Derfor meldte jeg mig, for jeg kan godt li' at gå forrest, og jeg er aldrig bange for at skære igennem. Jeg kan jo ikke altid stryge alle med hårene, fastslår storbonden, der selv bor alene sammen med sin hønsehund på en ombygget gård ved Løgten nord for Aarhus.

Efter tjansen som storbonde har Thomas kun ros til de øvrige deltagere, mens han havde vagten.

- De var sådan set nemme at styre, og de fandt hurtigt deres pladser, hvor de fik lov at lave det, de havde mest lyst til. Så længe vi gør vort bedste og respekterer hinanden, skal det nok gå, er Thomas Gjeding sikker på.

Læs mere om: