22. feb. 2016
Af Ken Richter

TILLYKKE: Emma fra Årgang 0 fylder 16 år

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-96657.jpg
Foto: Alex Tran
Emma Josefsen og hendes familie overvejer stadig, om de skal fortsætte i "Årgang 0"

Der var hjemmebagt kagekone pyntet med flag, da Emma kom hjem fra skole, hvor hun er glad for at få i 9. klasse. Mandag 22. februar fylder Emma fra Tarm nemlig 16 år, og derfor havde hendes mor Lene haft gang i bageriet, og farmand Poul-Erik kom lidt tidligere hjem fra arbejde for at hele familien kan fejre deres store pige.

Fælles fødselsdag

- Det bliver en stille og rolig dag, for vi fejrer først fødselsdagen på fredag, hvor Emma og Simon, som lige er fyldt 13 år, holder en fælles fødselsdag, fortæller Lene Josefsen på vej hjem for at lave dejen til kagekonen. Hun regner også med at lave hjemmebag til fredag, hvor de bliver omkring 20 gæster til at fejre Emma og Simon. Til sin fødselsdag har Emma fået sportstøj, som altid står øverst på hendes ønskeliste, plus fine cremer fra Matas og lidt pynt til værelset.

- Jeg kan slet ikke forholde mig til, at Emma allerede bliver 16 år. Om to år kan hun jo få kørekort, griner Lene ved tanken om, at Emma snart er voksen. Inden det kommer helt så vidt, så får Emma endelig opfyldt sin helt store drøm.

Skal på efterskole

- Ja, hun skal på efterskole, og denne gang skal hun afsted. Emma glæder sig rigtig meget, siger Lene med stor overbevisning.

Baggrunden er, at Emma allerede i indeværende skoleår skulle have været på idrætsefterskole i Holstebro, men gennem to år havde Emma haft smerter i sit ene knæ, og derfor blev efterskolen aflyst i første omgang. Samtidig fik hendes lillebror Simon stillet diagnosen asperger, og det fik familien i Tarm, som også tæller lillebror Mikkel på 10 år, til at holde en pause fra "Årgang 0". Overskuddet var væk, og om Emma og hendes forældre samt brødre vender tilbage til "Årgang 0" er stadigvæk uklart.

- Vi overvejer det stadigvæk. Der er ikke lavet nogen aftale, og mere kan jeg ikke sige, slutter Lene Josefsen.

Får du BILLED-BLADETs nye nyhedsbrev? Klik her og meld dig til!

https://imgix.billedbladet.dk/bb-96677.jpg
Foto: Alex Tran

Læs mere om: