Tillykke til Ulla Terkelsen

Foto: Jesper Sunesen
TV 2-korrespondenten Ulla Terkelsen runder i dag et skarpt hjørne.

I dag fylder den allerede legendariske journalist Ulla Terkelsen 70 år.

Men som altid er TV2's udenrigskorrespondent på farten og har de seneste dage været i Polen, hvor hun har dækket kronprinsparrets besøg.

Ulla Terkelsen har passet den journalistiske gerning i 50 år og har drevet det til langt mere end de fleste.

De journalistiske redskaber har ændret sig meget i løbet af de 50 år.

Da Ulla Terkelsen startede sin læretid på Demokraten var der hverken computere, google, iPads, iPhones eller andre af de redskaber, der er dag er en forudsætning for at passe et job som journalist.

I et fødselsdagsportræt fortæller BT, at den unge, nyuddannede Ulla Terkelsen efter læretiden tog til London som freelancer.

Men da hun var 32 blev hun hyret af DR og blev allerede efter to år udnævnt til redaktionschef i Danmarks Radios TV-aktualitetsafdeling.

Korrespondent i USA

Ulla Terkelsen blev på DR indtil 1984, men så kaldte udlandet igen.

Denne gang i form af en stilling som korrespondnet i Washington. Her blev hendes store journalistiske talent understreget, hver gang hun tonede frem på skærmen.

Alle kunne se det - også TV2, der fik hyret hende, som en del af holdet, der byggede den dengang nye TV-station op.

Ulla Terkelsen har hele sit liv jagtet den gode historie. Hun arbejder ikke som journalist, men, som hun selv udtrykker det: "Jeg ER journalist".

Hun er også kendt som et festmenneske, og hun elsker livet på farten.

Hendes helt store interesse er mennesker, og det afspejler sig altid i hendes nærværende og dybt engagerede måde at forvalte sit arbejde på.

Ulla Terkelsen fokuserer på menneskene i historierne - uanset om hun laver royale reportager eller står midt i kugleregnen.

Mange små middage i stedet for stor fest

Privatlivet har hun altid holdt - netop privat.

Men da hendes kollega Mette Fugls søn, Andreas Fugl Thøgersen, i 2011 skrev biografien om hende "Vi kan sove i flyvemaskinen" , blev der løftet lidt af sløret for korrespondentens kærlighedshistorier.

Som ung studerende blev hun gift med den noget ældre Svend Terkelsen, og senere giftede hun sig én gang til med den irske journalist Guy Patrick Hawtin, og paret fik sammen sønnen Nicholas.

Senest har Ulla Terkelsen dannet par med de tidligere chefredaktør på politiken, Jørgen Grunnet, der døde af cancer i 2009.

Ulla Terkelsen har, selvfølgelig fristes man til at bemærke, vundet en masse priser. Blandt andre Den Berlingske Journalistpris  i 2005 og senest Publicistprisen i 2007.

Dagens fødselar har tidligere udtalt, at der ikke skulle være kæmpefest på den runde dag.

Forid hun bor så mange steder rundt omkring, vil hun hellere holde mange små middage med venner og familie.

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden