Tinka: Derfor kan mennesker og nisser være venner og kærester

Foto: Per Arnesen/TV 2
I mange tv-julekalendere er det utænkeligt, at mennesker og nisser er venner eller kærester. BILLED-BLADET har undersøgt, hvorfor det kan lade sig gøre i "Tinka og Kongespillet".

Den spændende slutning i ”Tinka og kongespillet” nærmer sig så småt, og de mange tråde falder formentlig snart på plads.

Men der er også ting, man kan undre sig over, for hvordan kan det fungere, at mennesker og nisser er kærester, og hvorfor skjuler nisserne ikke deres identitet over for fremmede mennesker?

BILLED-BLADET har talt med den ene af manuskriptforfatterne til årets julekalender, Flemming Klem, og spurgt, hvordan det hele hænger sammen.

Kan nisser og mennesker være kærester?

I "Tinka og kongespillet" bliver Nille og Mikkel kærester, og fra "Tinkas Juleeventyr" ved vi også, at Tinkas rigtige mor, som var menneske, fik hende med Storm, som jo er nisse.

Og kærligheden mellem mennesker og nisser er ikke et problem, forklarer Flemming Klem.

Et forhold mellem en nisse og et menneske svarer til, at man bliver forelsket i én, der kommer fra en anden kultur. For selvom mennesker og nisser lever i hver deres verdener, kan de nemt besøge hinanden ved hjælp af de magiske spejle. 

Hvorfor skjuler nisserne ikke deres identitet?

I mange tidligere tv-julekalendere gør nisser alt, hvad de kan for at skjule deres identitet for menneskerne, men det er ikke tilfældet i ”Tinka og kongespillet”.

Her lægger nisserne ikke skjul på, hvem det er.

Det så man for eksempel i afsnit 15, hvor Nille og Mikkel holdt parmiddag med nogle af hans venner. Her fortæller Nille Skrædder lystigt om sit arbejde for kongehuset og om Nissernes Rige til vennernes store forbløffelse. 

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Det skyldes, at i "Tinka"-universet har nisser og mennesker arbejdet sammen i mange hundrede år – i hvert fald indtil julestjernen forsvandt. Men Tinka og Lasse fandt julestjernen i ”Tinkas Juleeventyr”, så nu er der atter god stemning mellem mennesker og nisser, og derfor lever de sammen i fred og fordragelighed og uden at skjule sig for hinanden. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden