8. apr. 2021
Af Laura Dalgård Hansen

Tinka vender tilbage i ny julekalender

Tinka og kongespillet
"Tinka og kongespillet"
Foto:TV 2
Til næste år sender TV 2 en ny julekalender om halvnissen Tinka.

”Tinkas juleeventyr” og ”Tinka og Kongespillet” har begge været kæmpe successer, og nu er der godt nyt til fans af halvnissen Tinka.

Til næste år vender hun nemlig tilbage i endnu en julekalender, som har fået titlen ”Tinka og sjælens spejl”.

Tinka er tilbage

- Jeg er utroligt glad for, at vi igen i 2022 skal dele et af vores mest elskede familiejuleuniverser med danskerne, nemlig Tinka. Den nye Tinka-julekalender rummer alt det, vi har brug for: fællesskab, håb og kærlighed. Familiejulekalenderen er et af TV 2s allerfineste bidrag til public service i en tid, hvor tv- og streamingmarkedet er fyldt med udenlandske formater, for den kan samle danskerne og give dem et frikvarter i den travle juletid. Oveni er det helt fantastisk, at hele holdet bag Tinka igen er klar til at tage os med på en spændende rejse ind i Tinka-universet, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang.

I den nye julekalender er det igen Josephine Chavarria Højbjerg, der spiller Tinka, og hun har igen selskab af sin menneskeven Lasse, der bliver spillet af Albert Rosin Harson.

Der er også gensyn med Hadi Ka-Koush, Ellen Hillingsø, Christian Tafdrup, Neel Rønholt, Rosita Gjurup, Martin Bo Lindsten, Birthe Neumann, Esben Dalgaard, Jakob Femerling og Viilbjørk Malling Agger. Nye navne på rollelisten tæller blandt andre Henrik Koefoed og Anna Haarup Much.

Sidst vi mødte Tinka i ”Tinka og kongespillet”, indførte hun Samlingen, hvor repræsentanter for regionerne – og et enkelt menneske – sammen styrede og bestemte. Til gavn for både voksne nisser og dem, som i fremtiden skulle føre Nissernes Rige videre. Eller det var i hvert fald meningen…

I 'Tinka og sjælens spejl' har Tinka endnu ikke har fået den nye styreform til at fungere, sådan som hun havde forestillet sig. Hun begynder at tvivle på sine egne evner som nissernes leder, og da Ingi sætter hende på sporet af en familiehemmelighed, søger Tinka med hjælp fra sin bedste ven, menneskedrengen Lasse, svar i menneskenes verden. Her venter der Tinka en overraskelse, som vender fuldstændig op og ned på hendes liv og sætter hele Nissernes Riges eksistens på spil.

Læs mere om: