Trine Panum Kjeldsen: Jeg vil være nærværende for mine børn

Trine Panum Kjeldsen

Trine Panum Kjeldsen

Foto: BILLED-BLADET/Birger Storm
Det er en dårlig idé for Trine Panum Kjeldsen at arbejde med sin kunst hjemmefra, afslører hun. For så er hun ikke til at være i nærheden af.

Det er nu eller aldrig, tænkte Trine Panum Kjeldsen, da hun ved årsskiftet tog orlov fra TV 2 for at udleve sin drøm som kunstner på fuld tid.

I dag har hun et atelier og galleri på Bagsværd Hovedgade få minutter fra sit hjem. Så har hun ikke så langt derover. Men der er en helt klar grund til, at hun ikke har valgt at arbejde derhjemme og så spare huslejen for atalieret:

- Ellers kan jeg ikke administrere det. Hvis jeg er derhjemme med mine malerier, har jeg lyst til at male hele tiden, og så bliver jeg ikke til at komme i nærheden af, fortæller hun i ugebladet Søndag.

Lever i nuet

- Jeg har jo børn: En pige på 16, en dreng på 10 og en lille pige på fire, og når jeg er sammen med dem, vil jeg være nærværende, og det er jeg ikke, hvis kunsten kalder på mig lige ved siden af. Der er også en arbejdshest i mig. Jeg kan blive ved. Hvis jeg ikke havde en mand og børn at skulle hjem til, tro mig, så stod jeg nede i det atalier altid, siger hun.

Til 2015 er orloven slut, og så ved Trine ikke helt, hvad der skal ske.

- Jeg har lovet mig selv, at jeg netop skal lade være med at være så fokuseret på, hvad der skal ske, men i stedet forsøge at være i nuet. Det er jo det, jeg har haft så stor glæde af indtil videre i min orlov, netop bare at tage én dag ad gangen, være her, mærke rigtig godt efter, prøve det hele af og så se, hvor det fører mig hen, fortæller den tidligere TV-vært.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden