20. aug. 2014
Af John Lautrup

TV 2 åbner ny sportskanal

TV 2's sportschef Frederik Lauesen.
TV 2's sportschef Frederik Lauesen.
Foto: Birger Storm
TV 2 har besluttet at lukke TV 2 Film og erstatte den med en sportskanal.

TV 2 lancerer i begyndelsen af næste år en ny sportskanal, som overtager sendepladsen fra TV 2 Film.

- På TV 2 glæder vi os helt enormt til at videreføre den form for sportsjournalistik, vi har opdyrket på hovedkanalen de seneste mange år. Fagligheden er altafgørende på en sportskanal, og seerne vil komme i selskab med velkendte sportsværter, eksperter og medarbejdere, som brænder for deres stofområder, siger TV 2's sportschef Frederik Lauesen om den nye kanal.

TV 2 Film lukker efter ni år, udkonkurreret af de mange film og TV-serier, man kan hente på streamingtjenester på nettet.

On demand ødelægger TV 2 Film

- TV 2 er – og vil være – en central spiller inden for sportstilbuddene til de danske TV-seere. Samtidig har vi i TV 2 FILM en kanal, som langsomt, men sikkert udkonkurreres af store filmkataloger hos diverse on demand-tjenester, og en konvertering fra film til sport er et udtryk for en naturlig udvikling i sammensætningen i vores kanalportefølje, siger TV 2's administrerende direktør, Merete Eldrup, i en pressemeddelelse ifølge Mediawatch.

- Vi mener samtidig, at der er en plads i TV-markedet for en sportskanal, der fokuserer meget målrettet på danske rettigheder og på store events – alt sammen i den velkendte TV 2-kvalitet, uddyber hun.

Hun understreger, at TV 2's hovedkanal stadig er ramme om de store, fælles sportsbegivenheder.

Sportskanalen vil blandt andet byde på indkøbte rettigheder, som den danske ligahåndbold, slutrunder i håndbold og fodbold, OL, dansk ishockey og cykling.

Kanalen vil således både dyrke den fast tilbagevendende liga-sport og de store events.

Læs mere om: