Mandag, 30. januar 2023 — af Christinna Braun

TV 2 afslører: Denne julekalender skal løfte arven efter Tinka

Tinka og Lasse fra TV 2-julekalenderne. 
Tinka og Lasse fra TV 2-julekalenderne. 
Foto: Per Arnesen / TV 2
TV 2 afslører, hvilken julekalender der skal løfte arven efter kalenderne om Tinka.

Hvert år til jul sidder danskerne klinet til skærmen, når årets familiejulekalender ruller over skærmen.

De seneste år har især julekalenderne om halvnissen Tinka været den helt store seermagnet på TV 2, og sidste år toppede ”Tinka og Sjælens Spejl” med hele 1,25 mio. seerne i gennemsnit pr. episode, skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men nu er det tid til et nyt juleeventyr på kanalen, skriver TV 2 i pressemeddelelsen.

I år kan vi se frem til julekalenderen ”Valdes Jul”, og optagelserne er netop gået i gang på Fyn.

Magisk julefortælling

TV 2 skriver således om den nye julekalender ”Valdes Jul” i pressemeddelelsen:

Den nye familiejulekalender handler om drengen Valde, der møder ulvepigen Tala. Hun mener, at han er udvalgt som Skovens Vogter og derfor kan genskabe Pagten mellem skovens magiske væsener og menneskene.
Det er naturen, der er hovedarenaen, og de to forfattere bag 'Valdes Jul', Jesper Fink og Thomas Porsager, håber, at vi tænker en ekstra gang over naturens betydning og får lyst til at bruge mere tid i skoven.

   - Med 'Valdes Jul' bygger vi videre på den lange tradition, TV 2 har for at give danskerne en magisk julefortælling i december. Vi er stolte af det nye univers, som vi ser et stort potentiale i, og vi håber, at seerne vil tage lige så godt imod Valde, som de har gjort det med Tinka, siger Lea Løbger, der er TV 2 executive producer på den nye julekalender.

Magi og nye venskaber

Valde bor sammen med sin familie på Egebjerggård. Hvert år i december forvandles gården til et traditionsrigt julemarked med juletræssalg og boder, som Valde elsker. Men Valdes glæde smuldrer, da han finder ud af, at hans mor, Malou, og morfar Jens har sat gården til salg.

Valde sætter sig for at forhindre salget, og da den mystiske pige Tala pludselig dukker op fra skoven, kommer Valde på sporet af en familiehemmelighed, som får betydning for opklaringen af mysteriet omkring gården. Skoven viser sig at være fyldt med magiske hemmeligheder og fantastiske væsener. I 24 afsnit følger vi Valde, Tala og Valdes lillesøster, Rita, igennem et ægte juleeventyr fyldt med natur, nisser, kærlighed og nye venskaber.

Den nye TV 2-julekalender er skrevet af Jesper Fink og Thomas Porsager.

Skuespillere på rollelisten

Hovedrollerne spilles af børneskuespillerne Sander Løkke Borg, Flora Augusta og Selma Kjær, mens Anker, der er Valdes bedste ven og klassekammerat spilles af Julius Stage Melchiorsen.

Skuespilleren Jule Agnete Vang spiller Valdes mor, Malou, mens Valdes far spilles af Henrik Vestergaard. I rollen som Valdes morfar ses Jens Ulver Skuli Abildgaard.

Derudover medvirker bl.a. Tammi Øst, Morten Brovn, Anders Mossling, Donald Andersen, Oliver Tikotzki og Isabella Møller Hansen i julekalenderen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden