10. maj. 2022
Af Laura Dalgård Hansen

TV 2 er klar til at dække Tour de France: Chris Anker kan ikke erstattes

Chris Anker Sørensen
Chris Anker Sørensen
Foto: Jesper Sunesen
Igen i år kan man følge årets Tour de France på TV 2, men det bliver desværre uden Chris Anker Sørensen, som omkom efter en tragisk ulykke i Belgien sidste år.

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og det samme gør årets Tour de France.

Igen i år kan man følge det historiske cykelløb på TV 2, men det bliver noget anderledes, end det plejer, for i år får vi ikke glæde af Chris Anker Sørensens sprøde røst og unikke humor.

Chris Anker var fantastisk

I forbindelse med dækningen af VM i september var han ude for en tragisk ulykke i Belgien, og han døde af sine kvæstelser.

- Der er ikke nogen grund til at skjule det: Chris Anker Sørensen kan ikke erstattes. Han var fuldstændig fantastisk. Det var han som menneske, det var han som kollega, det var han på alle måder. Og det var han også på redaktionen, siger chefredaktør John Jäger til TV 2 Sporten.

Forsøger ikke at erstatte Chris Anker

Han har flere rosende ord om den tidligere cykelrytter, der vandt mange danskeres hjerter, inden han gik bort i en alder af bare 37.

- Det kan ikke lade sig gøre at finde en, der kan det, som Chris Anker kunne, for Chris kunne det hele. Men vi stiller med et hold, der – måske ad åre – samlet set kan gøre, at vi kan levere vores dækning på en ny og anderledes måde, som seerne vil blive glade for.

- Vi har ikke forsøgt at erstatte ham. Vi kommer ikke til at gøre det på samme måde. Derfor er der også flere nye ansigter, som kommer ind over både kommenteringen, studierne og dækningen i det hele taget. Der kommer ikke én person ind, som skal overtage Chris Ankers rolle. Chris var unik, siger John Jäger videre.

Det bliver igen i år Dennis Ritter og Rolf Sørensen, der skal kommentere årets Tour de France, og undervejs får de selskab af flere velkendte navne inden for cykelverdenen i form af Lars Bak, Christian Moberg, Anders Lund og Emil Vinjebo, som skal fungere som eksperter.

Årets Tour de France begynder 1. juli, og de første tre etaper skal køres i Danmark.

https://imgix.billedbladet.dk/20210621_jsu5575.jpg
Dennis Ritter og Rolf Sørensen må undvære deres gode ven Chris Anker Sørensen i kommentatorboksen.
Foto: Jesper Sunesen

Læs mere om: