25. nov. 2022
Af Laura Dalgård Hansen

TV 2 har taget drastisk beslutning: Nu udtaler manden bag Pyrus-julekalenderen sig

Martin Miehe-Renard samt Kandis, Gyldengrød og Pyrus
Martin Miehe-Renard samt Kandis, Gyldengrød og Pyrus
Foto: TV 2 og Birger Storm
Manuskriptforfatter og instruktør Martin Miehe-Renard kommenterer nu TV 2's beslutning om alligevel ikke at genudsende den populære julekalender "Alletiders julemand" på TV 2.

På torsdag begynder årets mange julekalendere, og mange af TV 2’s seere havde set frem til et gensyn med ”Alletiders Julemand”, der blev sendt første gang i 1997.

Men nu har TV 2 valgt at droppe julekalenderen på grund af indhold, som ifølge dem kan virke stødende på nogle seere. I stedet sender kanalen ”Alletiders Eventyr”, som er den fjerde og sidste Pyrus-julekalender.

Martin Miehe-Renard undrer sig

Det er Martin Miehe-Renard, som har skrevet og instrueret den populære julekalender, der handler om, at julemanden mister hukommelsen, og at nisserne i Rigsarkivet skal hjælpe ham med at få den tilbage ved at besøge en masse episoder i verdenshistorien.

- Det er jo TV 2’s egen beslutning, men jeg undrer mig lidt over, at der ikke er nogen, der har kontaktet mig. Hvis de havde ringet til mig, havde jeg jo bare sagt, at vi kunne redigere de få steder ud, som de havde problemer med. Det kunne vi sagtens have gjort, siger Martin Miehe-Renard til Ekstra Bladet.

Stødende sekvenser

En af grundene til, at TV 2 har valgt at droppe julekalenderen, er afsnittet, der handler om ”Den store Bastian”, hvor tre drenge bliver skældt ud, fordi de driller en mørk dreng. De bliver straffet ved at komme ned i blæk, hvorved de også selv bliver farvede.

Martin Miehe-Renard har ikke nogen interesse i at gøre nogen kede af det på baggrund af handlingen i ”Alletiders Julemand”, men han mener, at TV 2 undervurderer seerne, når de træffer en beslutning om helt at droppe julekalenderen.

- Hele historien handler jo om julemanden op gennem tiden, og det tror jeg godt, at børnene ville kunne forstå. Det her er ikke i dag, men noget der var engang. Men det har man hos TV 2 vurderet, at man ikke ville kunne forstå, hvilket jeg synes er at undervurdere børnenes intelligens, siger instruktøren og manuskriptforfatteren videre til Ekstra Bladet.

BILLED-BLADET har forsøgt at få en kommentar fra TV 2 til beslutning om at droppe julekalenderen, men det har endnu ikke været muligt.

Læs mere om: