19. jun. 2017
Af John Lautrup

TV 2 lancerer ny dramaserie

Kriger
Dar Salim og Danica Curcic spiller hovedrollerne i "Kriger"
Foto: TV2
TV 2 blænder næste år op for den ny dramaserie "Kriger" med masser af ramasjang og Dar Salim og Danica Curcic i hovedrollerne.

TV 2 er gået i gang med at optage, hvad der kan gå hen og blive det rene serieguf for sultne drama-seere.

"Kriger" er en krimiserie om fællesskaber, loyalitet og forræderi blandt krigsveteraner, rockere og politifolk, skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

Og midt i dramatikken er det også en kærlighedshistorie mellem krigsveteranen CC, spillet af Dar Salim, og politikvinden, Louise, spillet af Danica Curcic.

"Kriger" bliver instrueret af filminstruktør Christoffer Boe, der har skrevet manuskriptet i samarbejde med krimiforfatteren, Simon Pasternak.

- TV er nutidens legale narko, men når det er bedst, er der ikke kun tale om en tom rus og en lang kamp mod abstinenserne indtil næste afsnit. Det er også med TV, at fiktionskaraktererne kan få lov til at udfolde sig i fuld bredde, samfundstemaer undersøges, og livet dramatiseres i alle dets mange nuancer af grå. Det er narko med indhold! Ambitionen med "Kriger" er klart at give TV en skarp, moderne og potent miniserie, som ikke ser sig tilbage - mens den bevæger sig væk fra samtalekøkkenerne og den daglige weltschmerz og ud i samfundets periferi, hvor mænd og kvinder lever og dør for at forsvare deres idealer, siger Christoffer Boe.

Lars Ranthe også med

I "Kriger" vender CC hjem efter aktiv militærtjeneste i forskellige krigszoner.

På CC’s sidste mission gik det galt, og hans bedste ven, Peter, blev dræbt. Hjemme i Danmark er CC plaget af skyld og kan ikke finde sig til rette i et samfund, som helst vil glemme alt om krig. For at lindre sin skyldfølelse hjælper han Peters enke, politiefterforskeren Louise, der har særligt fokus på bandekriminalitet og i særdeleshed på rockerkongen Tom.

Foruden Dar Salim og Danica Curcic medvirker blandt andre Lars Ranthe, Nicolas Bro, Søren Malling, Natalie Madueño, Jacob Oftebro og Andrea Vagn Jensen.

Serien bliver på seks afsnit og får premiere på TV2 i efteråret 2018.

Læs mere om: