23. nov. 2017
Af Laura Dalgård Hansen

TV 2-vært Per Christiansen: Jeg er friere som vejrmand

Per Christiansen
Foto: Lars Aarø
Per Christiansen har i mange år fremstået som den seriøse nyhedsvært, men i virkeligheden har TV 2-manden svært ved at være alvorlig i længere tid ad gangen, afslører han over for BILLED-BLADET.

Per Christiansen var i mange år blandt landets mest troværdige nyhedsværter. Men den samme opfattelse af manden bag er der ikke mange af Per Christiansens venner og bekendte, der deler.

- Når vi er sammen her, så tror jeg ikke på en skid af, hvad du siger. Men når jeg ser dig i fjernsynet, tror jeg på alt, hvad du siger.

Sådan sagde en af Per Christiansens venner engang til ham på et cafeteria i en håndboldhal. Og den beskrivelse er værten egentlig glad for.

- Det var faktisk en fin kompliment, fortæller han.

Skulle leve af sin troværdighed

Der er ingen tvivl om, at der er langt fra den alvorlige nyhedsvært til den afslappede mand, som BILLED-BLADET møder hjemme i lejligheden i Aalborg.

- Jeg kan kun være seriøs meget kort tid ad gangen. I starten som nyhedsvært prøvede jeg også at sige sjove ting. Men det skulle jeg passe på med. For du skal leve af din troværdighed, forklarer den 64-årige vært.

En klog amerikaner sagde engang til Per Christiansen, at når du har lært at simulere troværdighed, så står din vej åben i TV-verdenen.

Mere fri som vejrmand

Og noget tyder på, at det er en opgave, som den populære vært har mestret.

Der er i hvert fald langt fra spasmageren Per Christiansen til den nyhedsvært, som i årevis sad klar i studiet for at fortælle dagens vigtigste nyheder.

- I mange år som nyhedsvært lagde jeg en dæmper på mig selv. Nu er jeg friere som vejrmand, fortæller Per Christiansen, som i 2013 skiftede over på TV 2-vejret.

Og står det til ham, så fortsætter han gerne mange år endnu.

Læs mere om: