26. sep. 2013
Af Hanne Rask

TV-vært Karen-Helene Hjort tabte 33 kilo

Karen-Helene Hjort
Karen-Helene Hjort
Foto: Alex Tran/BILLED-BLADET
Karen-Helene Hjort fik lidt for meget på sidebenene under sin graviditet. Siden tabte hun 33 kilo - læs her hvordan..

En graviditet kan blive mere fyldig end forventet, når graviditets-kiloene gør deres indtog. Det erfarede TV 2 News-værten Karen-Helene Hjort, der tog betydeligt flere kilo på, end hvad der var hensigten, da hun sidste år var gravid med sin datter. Det skriver tv2.dk

-Jeg tog næsten 33 kilo, for jeg spiste rigtig meget, og så gik jeg samtidig langt over tid, så specielt til sidst ophobede der sig meget vand i kroppen.

Det var med en stålsat vilje, og en kur der virkede, at Karen-Helene Hjort igen fik kroppen i balance, og heldigvis nåede hun det, inden hun skulle tilbage foran de rullende kameraer.

- De ydre omstændigheder skal bare være i orden, når man er i studiet. Det skal ikke være ens udseende, du sidder og tænker over. Du skal være fokuseret på historierne og nyhederne, og ikke om håret sidder ordentligt –eller om der er for mange kilo på sidebenene.

Karen-Helene Hjort spiste efter ”low carb-high fat”-kuren, hvor man minimerer kulhydraterne, og skruer op for det sunde fedt, så man kan blive mæt.

-Det er ikke alle det fungerer for, men det virkede rigtig godt for mig, fortæller hun, der blandt erstattede ris med ristet blomkål.

Til gengæld virkede det med at tabe sig ved hjælp af amning ikke for Karen-Helen Hjort. Der var oplevelsen en hel anden.

- Min krop holdt fast på alt, hvad der var, så det var først, da jeg stoppede med at amme, at der skete noget, fortæller værten, hvis oplevelse med vægtudsvinget har gjort indtryk. Hun ønsker ikke at gå den samme tur igennem igen.

- Jeg vil sige, at jeg har været ked af det mange gange, og hvis jeg nogensinde skal have barn igen, så giver jeg ikke los på samme måde, som jeg gjorde. I dag spiser jeg, når jeg er sulten og har en lille pose gulerødder med på arbejdet, for det handler om at gøre det nemt for mig selv, og spise hvad der er rigtigt. Jeg spiser sundt til daglig, så jeg på andre tidspunkter kan drikke et glas rødvin, spise noget chokolade, eller hvad jeg har lyst til.

Læs mere om: