8. maj. 2020
Af John Lautrup

Ulla Terkelsen: Derfor bliver næste flyvetur noget særligt

Ulla Terkelsen
Ulla Terkelsen
Foto: Hanne Juul
Ulla Terkelsen, TV 2s nyhedsveteran, har i to måneder været spærret inde i sin lejlighed i Cannes. Noget, der krævede tilvænning.

Ulla Terkelsen, 75 år, har været en særdeles aktiv og omkringfarende udenrigskorrespondent det meste af sit liv, og for nogle år siden udkom hendes biografi med den sigende titel "Vi kan sove i flyvemaskinen". Men det er længe siden, hun har kunnet sovet oppe over skyerne.

I to måneder har coronakrisen spærret TV 2s nyhedsveteran inde i hendes lejlighed i Cannes og afskåret hende fra at flyve rundt til alverdens brændpunkter. Når hun igen får lov til at lette fra en lufthavn, er hun ikke sikker på, at hun vil sove.

- Ha-ha, det kan jo være, at det bliver som en førstegangsoplevelse igen. At det vil være så spændende, at jeg vil sidde på stikker og kigge ud af vinduet hele tiden, ler hun.

Ulla Terkelsen har besluttet at tage "én dag ad gangen" og tålmodigt vente på, at verden åbner igen. Imens affinder hun sig uden de store problemer med den uvante indespærring.

- I starten kunne jeg mærke, at jeg blev rastløs af det. Men jeg har hele tiden arbejdet og haft adgang til tv og aviser og de ting, jeg skal bruge. Men jeg kunne mærke, at jeg havde svært ved at samle mig om noget. Når jeg begyndte at læse, afbrød jeg det pludselig for at rende rundt i lejligheden og støvsuge. Jeg skulle lige vænne mig til at få et mønster i dagligdagen, og efterhånden fik jeg en anden koncentration og fokus, fortæller hun.

Fredag den 15. maj fylder Ulla Terkelsen 76 år, og hun ser på sin jobmæssige fremtid med samme afslappethed som sine rejseindskrænkninger.

- Jeg ved ikke, hvad der sker. Jeg har stadig virkelig travlt og igen må jeg bare sige: Jeg tager én dag ad gangen. Jeg har jo ikke mere noget med, at jeg skal præstere noget, siger hun.

Læs interview med Ulla Terkelsen i BILLED-BLADET, som kan købes fra torsdag den 14. maj.

Læs mere om: