1. feb. 2015
Af af Lisbeth Grube

Ulla Terkelsen: Det er sjovt at være farmor

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/_hjp3697a_2.jpg
Foto: Hanne Juul
Ulla Terkelsen er sprunget ud som rejseleder i serien ”Ulla Terkelsen i Italien” på TV 2 Fri. – Det er skægt at prøve noget nyt, siger den 70-årige veteran.

Ulla Terkelsen er topaktuel som korrespondent på TV 2 Nyhederne og nu som vært på et rejseprogram. I den anledning har BILLED-BLADET i denne uges nummer et fire sider langt interview med dansk journalistiks Grand Old Lady. Her fortæller hun blandt meget andet om det at være bedstemor for børnebørnene Alma på fire år og Storm på seks måneder, som sønnen Nicholas, 46, og svigerdatteren Kamilla har.

– De børnebørn er min store glæde. Det er sjovt at være farmor, og jeg husker ting, jeg havde glemt, fra jeg selv havde et barn i den alder og fra min egen barndom. Som en erindringsmaskine. Forleden hentede jeg Alma og tog på Cafe Wilder, hvor vi skulle have chokolade. Vi hyggede og fortalte historier, og da vi så skulle af sted, slog det hende ud, at hun skulle have alt det dér varme overtrækstøj på. Jeg hadede det selv som barn, så da Alma lavede en scene og blev teatralsk, kunne jeg høre mig selv for 65 år siden, erkender hun.

Ellers er familie og venner spredt over hele kloden, og det er relationer, som Ulla Terkelsen sætter stor pris på.

– Venskaber betyder rigtig meget, når man rejser meget. De er holdepunkter, som hun siger.

Læs mere om: