Onsdag, 15. februar 2023 — af Julie Nolsöe

Ulla Terkelsen og Peter Ingemann rejser rundt i Europa: Her vil vi bo, når vi bliver gamle

Peter Ingemann og Ulla Terkelsen
Peter Ingemann og Ulla Terkelsen
Foto: Hanne Juul
Ulla Terkelsen og Peter Ingemann rejser rundt sammen i programrækken "Ulla og Ingemann ordner Europa", og det giver dem anledning til at tænke over, hvor de selv vil bo, når de bliver gamle

I programrækken "Ulla og Ingemann ordner Europa" rejser de to erfarne tv-journalister rundt for at tage temperaturen på den europæiske union. 

Det gør de i anledning af at det i januar var 50 år siden, at Danmark trådte ind i EF.

Undervejs taler makkerparret om alt fra deres egne personlige erfaringer med rejser rundt om i Europa, ligesom de også diskuterer den europæiske historie. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I løbet af deres rejse kommer lægger de blandt andet vejen forbi Rumænien, Tyskland, Polen og Spanien.

Hvor skal man bo, når man bliver gammel? 

Under deres rejse til den spanske solkyst, besøger Ulla og Ingemann en klub for danskere i spanien - klubben har navnet "Club Danes" (Dansk/spansk samvirke).

Det gør de blandt andet for at høre, hvad der får mellem 10.000-30.000 danskere til at vælge at bosætte sig helt eller delvist i Spanien. 

Efter at have talt med et par af danskerne i klubben, ser Peter Ingemann sit snit til at spørge sin rejsemakker, hvor hun mon har tænkt sig at bo, når hun bliver ældre.

- Hvad tænker du? Du er jo Århus-pige, vil du blive i Cannes for evigt?, lyder det fra Peter Ingemann til Ulla Terkelsen, som netop er bosat i Cannes i Frankrig.

Svaret kommer prompte:

- Jeg vil blive så længe, jeg kan. Jeg går ikke ud fra, at jeg sådan simrer ud, jeg går ud fra at jeg går ud "with a bang", lyder det fra Ulla Terkelsen med hentydning til den dag, hun skal herfra.

Fra Peter Ingemann, som er bosat i Julsø ved Silkeborg, lyder svaret mere afdæmpet:

- Jeg har det jo sådan, at jeg har altid boet der, hvor jeg bor. Og der tror jeg, at jeg bliver. Men jeg elsker at komme ud, det er slet ikke det.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden