Tirsdag, 14. marts 2023 — af Catja Klarskov

Var for tyk til Ekstremt fed: Kendistræner skabte mirakler for Stor mand-Stefan

Stefan Jepsen
Stefan Jepsen
Foto: Finn Hageman/TV 2
Stefan fra “Stor mand” har tidligere søgt vægttabshjælp i programmet “Ekstremt fed”, men fik besked om, at han var for stor. Så kom denne kendistræner ham til undsætning.

Stefan Jepsen fra den nye TV 2-dokumentar “Stor mand” forsøgte i 2012 at få hjælp i programmet “Ekstremt fed”, der blev sendt på TV3.

Dengang modtog han et nedslående afslag fra casterne med besked om, at han var for tyk til at medvirke. Så kom kendistræneren Henrik Duer ham til undsætning.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I dokumentaren “Stor mand” forsøger 32-årige Stefan at tabe sig, så han kan få en fedmeoperation. Ved programmets afslutning vejer han dog igen over 300 kilo, og det står klart, at det ikke lykkes for ham.

Men selv om Stefan ikke taber sig for rullende kameraer, så har han faktisk tidligere haft stor succes med at komme de mange kilo til livs. 

I programmet fortæller Stefan nemlig, at han i 2014 tabte over 133 kilo i et forløb med en personlig træner. Træneren var Henrik Duer, som i en årrække hjalp svært overvægtige danskere med at tabe sig i TV3-programmet “Ekstremt fed”.

Dengang prøvede Stefan selv at blive en af de medvirkende i programmet, men blev afvist med begrundelsen, at han var for tyk. De havde kun ét år til at skabe mirakler, og det kunne de ikke nå med ham.

Afslaget fik dog Stefan til at tage sagen i egen hånd, og derfor sendte han programmets kendistræner en lang, ærlig mail, hvori han inderligt bad om hans hjælp.

– I mailen beskrev jeg alle mine inderste tanker og følelser, ligesom jeg gjorde det klart, at jeg ikke overlevede, hvis ikke jeg fik den rette hjælp. Få timer senere lå der svar fra Henrik. Han ville meget gerne hjælpe mig, så jeg startede i forløb hos ham væk skærmen, fortæller Stefan til BILLED-BLADET.

Sammen skabte de to mirakler, og i august 2014 lavede Henrik Duer et opslag om Stefans vægttabsrejse på sin Facebook-profil, der gik viralt, og som BILLED-BLADET har fået lov til at dele på ny. 

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Desværre formåede Stefan efterfølgende hverken at fortsætte eller vedligeholde sit flotte vægttab, og i 2023 satte han ved en indlæggelse på hospitalet rekord for højeste vejning nogensinde.

336 kilo.

Alligevel er der som bekendt intet, der er så galt, at det ikke er godt for noget. For selv om Stefans vejning var et slag i ansigtet, så gik alvoren op for ham, og samme dag han blev udskrevet, tog han atter kontakt til Henrik Duer for at starte i et nyt vægttabsforløb.

I dag hjælper kendistræneren igen Stefan med at komme det dræbende fedt til livs, og for det er han ham meget taknemmelig.

– Henrik er ekstremt dygtig. Han motiverer mig og møder mig altid med respekt og forståelse. Det er det vigtigste. Vi har et fedt makkerskab, og derfor er jeg sikker på, at det nok skal lykkes, uddyber Stefan til BILLED-BLADET.

Du kan se eller gense “Stor mand” på TV 2 Play.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden