Vejrvært stopper efter 25 år: Dét skal Per Christiansen nu

Per Christiansen

Per Christiansen

Efter mere end 25 år i TV 2s tjeneste stopper 68-årige Per Christiansen som vejrvært. Det gør han med udgangen af 2020.

Han er kendt for sit glimt i øjet og sin glæde for og evne til formidling. Men nu er det slut med vejrudsigter på TV 2. Vejrvært Per Christiansen takker af og vil nu nyde livet som pensionist.

Mere samvær med kone og børnebørn

Som pensionist skal Per Christiansen bo i Aalborg med hustruen Zita Hvid, der fortsat arbejder på TV2 Nord i Aabybro, og han glæder sig blandt andet til at få mere tid til parrets syv børnebørn: Tre i Aalborg, som allerede ses hyppigt, samt to børnebørn i Køge og to i København, som Per vil være bedre til at besøge.

- Som mange andre journalister, der har skiftende arbejdstider, har jeg ingen hobbyer. Men jeg har tit kigget med misundelse i aftenskolernes kursuskataloger, og nu får jeg mulighed for at deltage. Og så har jeg også planer om at nedskrive nogle af de mange practical jokes, jeg har udsat andre for gennem årene, siger Per Christiansen.

Per Christiansen headhuntet i 1994

Per Christiansen blev i 1994 headhuntet til at være redaktionschef på TV 2 Vejret, der dengang holdt til på Sprogø og blev produceret til TV 2 af produktionsselskabet STV.

Tilbage midt i 1990’erne var det dog langt fra sikkert, at Per Christiansen ville få en mangeårig karriere hos TV 2. Tilværelsen som vejr-ansvarlig på Sprogø var en ensom tjans, tv-arbejdet var til tider bøvlet for den mangeårige radiojournalist, og Pers fremsynede ideer om et stærkere samarbejde mellem det sponsorerede ’Vejret’ og Nyhederne blev afvist.

Overtalt til at blive nyhedsanker

I dag er TV 2 Vejret en integreret del af Nyhederne, og der er et dagligt og tæt samarbejde mellem redaktionerne – især i de perioder, hvor særlige vejrbegivenheder optager danskerne.

Men netop da Per Christiansen havde opsagt jobbet på ’Vejret’ – og umiddelbart inden han skrev under på en kontrakt om at vende tilbage til Radio Fyn – blev han overtalt til at blive vært og redaktør på 18 Nyhederne fra januar 1996.

Han blev senere også i perioder vært på 19 Nyhederne. For syv-otte år siden tog Per Christiansen imod nye udfordringer på TV 2 Vejret, som i mellemtiden var blevet en del af TV 2 Nyhederne og havde hjemsted på Kvægtorvet.

- Vi kender i høj grad Per for hans energi og gode humør, og der er god grund til at takke for lang og tro TV 2-tjeneste i flere forskellige funktioner. Vi ønsker Per alt godt med tilværelsen efter tiden på TV 2, siger nyhedschef Jacob Kwon om Per Christiansens afsked med tv.
 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden