Torsdag, 23. februar 2023 — af Catja Klarskov

Venskab, voksenliv og virkelighed: Nyt program går tæt på hverdagen med Downs syndrom

Medvirkende i TV 2-programmet "Ups, vi er voksne"
Medvirkende i TV 2-programmet "Ups, vi er voksne"
Foto: Story Productions/TV 2
I den nye dokumentarserie “Ups, vi er voksne” går TV 2 tæt på hverdagen for en række unge med Downs syndrom.

I den nye dokumentarserie "Ups, vi er voksne" går TV 2 tæt på hverdagen for en række unge med Downs syndrom.

Her møder man Jeff, Stine, Tilde og de andre venner fra Valby. De er alle godt i gang med voksenlivet med dagligvareindkøb og egen lejlighed, men alligevel er de ikke, som folk er flest.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

32-årige Jeff elsker partypølser til aftensmad, Tilde på 28 år får hjælp af sin mor til at pakke en weekendtaske og Stines far husker hende på at børste tænder og tage creme på under næsen. Et vilkår for vennerne, der alle er født med Downs syndrom og bor på bostedet Valbyholm.

I premiereafsnittet på TV 2-programmet møder vi vennerne og følger dem på både weekendtur og handletur, ligesom vi får et indblik i venskaber, kæresterier og kreative hobbyer.

Sammen med deres forældre lukker de seerne ind i en verden med opture, nedture, fællesskab og ensomhed.

I programmets første afsnit følger vi Valby-vennerne på weekendtur til Tuse Næs. Det er forældrene, Truels og Susse, der har inviteret på fælles weekendtur for at styrke sammenholdet og sikre socialt samvær.

– De kan ikke selv tage initiativ til sociale arrangementer. Derfor ender de med at sidde alene, hvis ikke der er nogen, der hjælper dem med at komme ud og ses, fortæller Truels, som er far til Tilde, i TV 2-programmets første afsnit.

Netop de unge menneskers sociale liv virker da også til at blive omdrejningspunktet i “Ups, vi er voksne”. For hvordan begår man sig, når man på papiret er voksen, men alligevel skal have hjælp til mange ting i dagligdagen?

Det kan du se, når TV 2 hver torsdag, de næste seks uger, sender “Ups, vi er voksne” klokken 20:00 eller på TV 2 Play.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden