Tirsdag, 2. marts 2021 - af Laura Dalgård Hansen

Vidste du det? Kendt forbryder med i Badehotellet

Svend Aage Hasselstrøm og fru Frigh
Svend Aage Hasselstrøm og fru Frigh
Foto: TV 2 og Mike Kollöffel
Mandag aften dukkede der en kendt forbryder op i "Badehotellet" i form af Svend Aage Hasselstrøm, der også er kendt som 'Edderkoppen'.

Mandag aften blev det sidste afsnit af ”Badehotellet” sendt i denne omgang, og her fik fru Frigh endelig en afslutning på sagen om de stjålne rationeringsmærker, hun tidligere i sæsonen pludselig kom i besiddelse af.

Hun tog derfor til Aalborg for at møde Svend Aage Hasselstrøm, så han kunne få sine tyvekoster tilbage mod til gengæld at sørge for, at de to forbrydere Toft og Thomsen holder sig fra Emil Høyer, som hun har et godt øje til.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Der var måske nogle seere, der studsede lidt over Svend Aage Hasselstrøms navn, for han er nemlig ikke en fiktiv figur i serien.

Faktisk er han en af Danmarks største gangstere nogensinde – også kendt som ’Edderkoppen’, skriver TV 2.

Fiktion møder virkelighed

Han blev mest kendt efter krigen, men også under besættelsen havde han godt gang i sin kriminelle løbebane, der blandt andet gik ud på at stjæle og videresælge rationeringsmærker – præcis som man kunne se i ”Badehotellet”, hvor han bliver spillet af Nicolai Jørgensen. 

- Da vi researchede til serien, faldt vi over en politianmeldelse, der var indgivet mod den unge Svend Aage Hasselstrøm, for tvivlsomme aktiviteter i hans tobaksforretning i Nyboder, men politiet tog dengang ikke notits af det. Vi synes, at det var sjovt, at han var aktiv allerede dengang, selvom han i dag mest er kendt fra efterkrigstiden, hvor han blev kendt på den store Edderkopsag, fortæller ”Badehotellet”-forfatter Hanna Lundblad til TV 2.

I 1948 blev den første artikel om Svend Aage Hasselstrøm og hans kriminelle forhold udgivet. I de følgende år arbejdede man på at optrevle hans enorme forbrydernetværk, og det svimlende antal enkeltsager og tiltalte personer gjorde, at sagen blev kaldt ’Edderkopsagen’.

Svend Aage Hasselstrøm fik seks års fængsel og blev dømt for blandt andet tyveri, hæleri, smugleri, forsikringssvindel, overtrædelse af rationeringsmærkebestemmelserne og meget andet.

Han sad bag tremmer i godt fire år, før han i 1953 blev løsladt. Han døde som 84-årige i 1996.

I 2000 kunne man også få et indblik i Svend Aage Hasselstrøms kriminelle forhold i DR-serien ”Edderkoppen”.

GALLERI: Badehotellet nostalgi pressemøde

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden