Lørdag, 14. november 2020 - af Marie Krakau

VILD MED DANS: Derfor røg Faustix og Asta ud

Asta Björk og Faustix
Asta Björk og Faustix
Foto: Hanne Juul
Faustix og Asta Björk blev fjerde par, der måtte forlade "Vild med dans".

"Vild med dans"-familien blev to medlemmer færre i fredags, da Faustix og Asta Björk ikke overlevede omdansen mod Wafande og Mie Martha Moltke. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ifølge BILLED-BLADETs "Vild med dans"-ekspert Lone Vandborg var det ikke nogen stor overraskelse, at netop de to par endte i omdans. 

- Rent danseteknisk var det ikke overraskende, at Faustix røg i omdans. Og selvom Wafande lå lidt højere placeret efter dommerens point, så har han været i omdans før, fortæller hun og fortsætter. 

- Faustix havde svært ved slowfoxen, særligt på grund af den markante højdeforksel, der er mellem ham og Asta. Det gør det svært for dem at tage de lange, flotte skridt, og dansen bliver derfor meget abrupt. Desuden er det den dans i hele konkurrence med det sværeste fodarbejde, forklarer Lone Vandborg. 

På trods af, at Wafande ved seneste omdans for to uger siden, også var i fare, havde en dog en klar fordel, når det kom til at indhente seernes stemmer i sidste ende, vurderer Lone Vandborg. 

- Wafande og Mie danser samba, og de dansede virkelig igennem i omdansen. Når en samba bliver sat overfor en slowfox, så er det næsten svært at se, hvordan sambaen ikke skulle trumfe slowfoxen, siger hun og konkluderer

- Den glade og livlige samba vinder over den stilige og langsomme slowfox. 

Ingen omdans til dommernes sidsteplads 

Hilda Heick endte på dommernes sidsteplads, men hun og partner Michael Olesen, blev reddet af seerne. Lone Vandborg synes, at dommernes dom over Hilda var en smule hård, og hun mener, at seerne er vilde med Hilda bl.a. fordi, hun lever sig så meget ind i dansen. 

- Hilda performer virkerlig sine danse ud fra bedste evne. Deres samba er lige sådan en, som seerne synes er både sød og flot, og så synes de, at det er rigtig flot klaret, af den nydanser på 74 år, siger Lone Vandborg. 

Aftenens vinder

Vinderen af dansegulvet blev denne aften Merete Mærkedahl og partner Thomas Evers Poulsen, der med 45 point for deres quickstep, endte på dommernes førsteplads. 

- Det var en fejende, fantastisk og flot quickstep de dansede, siger Lone Vandborg, der særligt bed mærke i de klassiske trin, dansen indeholdt.

- Der var en masse old school quickstep-trin i den, og det var en fornøjelse at se på. De røg fortjent til tops, afslutter Lone Vandborg. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden