Onsdag, 28. juli 2021 - af Marie Krakau

Vild med dans-ekspert: Der er en overraskelse i vente

De professionelle dansere i "Vild med dans" sæson 18.
De professionelle dansere i "Vild med dans" sæson 18.
Foto: Henrik Ohsten / TV 2
Årets professionelle dansehold i "Vild med dans" er blevet offentliggjort, og det lægger op til en overraskelse fortæller ekspert.

TV 2 har onsdag offentliggjort, hvilke 12 professionelle dansere, der skal svinge hofterne på dansegulvet i “Vild med dans”. 

Mens årgang 2021 består af mange gengangere fra sidste år, er der både en helt ny danser på holdet, et comeback til en gammel kending samt farvel til nogle af “Vild med dans”’ mest erfarne dansere. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Tidligere vinder Claudia Rex gør comeback, mens Mie Martha Moltke og Michael Olesen - nogle af de dansere, der har været med i flest sæsoner - ikke er med på årets hold. 

BILLED-BLADETs “Vild med dans”-ekspert Lone Vandborg er begejstret for det hold, som TV 2 og produktionsselskabet Mastiff har sammensat. 

 - Det er en spændende blanding af gamle kendinge og mere nye ansigter. Det er noget af det, som holdet bag “Vild med dans” altid har været gode til, fortæller Lone Vandborg.

Hun peger på, at det velvalgte mix af kendte dansere, der skaber tryghed og genkendelse hos kerneseerne og nye ansigter, som vi lærer at kende og holde af, er en af programmets største styrker.

Debutanter har det svært

Dette års debutant er 30-årige Camilla Milholt Dalsgaard, og som ukendt ansigt blandt et hav af veteraner skal hun håbe, at hun enten får en kendt partner med en stor etableret fanbase eller en partner, der er dygtig nok til at placere sig højt på dommernes karakterskala. 

- De debuterende professionelle dansere har ofte svært ved at nå langt i deres første sæson, hvis deres partner ikke er blandt favoritterne fra start, hvad enten det gælder popularitet blandt seerne eller dommerne. Det kræver mange fans eller høje karakterer fra dommerne for en debutant at klare sig i mange uger. For hvor de andre profesionelle dansere har en kendisfaktor i sig selv, og dermed kan trække stemmer også uden deres kendte partner, har en ny profesionelle danser ikke denne luksus, vurderer Lone Vandborg, der glæder sig meget til at følge Camilla Milholt Dalsgaards første sæson. 

Kæmper ikke længere om sølv

En debutant giver altid et friskt pust til et program med så lang en historie, men det er ifølge “Vild med dans”-ekspert Lone Vandborg ikke kun Camilla Milholt Dalsgaard, der vil tilføre dette års sæson ny gejst. 

- Når Silas Holst er med på det professionelle hold er der mange fans og eksperter, der tænker, at de resterende par danser om andenpladsen. Silas er en mester i at føre sine partnere til sejr, men i sidste sæson blev det gjort til skamme, siger Lone Vandborg. 

I 2020 vandt Thomas Evers Poulsen sammen med Merete Mærkedahl, og det har ifølge Lone Vandborg højnet konkurrencemomentet og gejsten blandt publikum. 

- Vi kan ikke længere forudsige en finale på samme måde som tidligere. Det gør konkurrencen endnu mere intens at følge og kan byde på mange overraskelser, fortæller hun. 

En overraskelse i vente

Den årvågne læser vil opdage, at der denne gang er et ulige fordelt antal professionelle mandlige og kvindelige dansere. Fem mænd er med, mens der er syv kvinder på holdet. 

Og det lægger i den grad op til, at TV 2 har en overraskelse i ærmet. 

- Der er en overraskelse i vente fra “Vild med dans”-produktionen, siger Lone Vandborg og fortsætter: 

- Sidste gang TV 2 ikke fordelte kønnene ens, var da programmets første same-sex par var med. Det var i 2019, hvor Jakob Fauerby og Silas Holst skrev dansk “Vild med dans”-historie, som første par af samme køn. 

Fauerby og Holst vandt trofæet i en finale mod sanger Coco O og Morten Kjeldgaard. 

Om der igen kommer et same-sex, eller om TV 2 har andre planer, vil de endnu ikke afsløre, og har ikke ønsket at kommenterer det. 

- Men der er noget der tyder på det, og det bliver meget spændende at se, siger Lone Vandborg.

- Uanset hvad er det i hvert fald bemærkelsesværdigt, at der er 7 professionelle kvinder og 5 mænd, afslutter hun. 

Galleri: Professionelle dansere i Vild med dans 2021

“Vild med dans” har premiere på TV 2 fredag d. 10. september.

Foto: Billed-Bladet

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden