Vild med dans-ekspert ikke i tvivl: Derfor er dommerne så uenige

Anne Laxholm, Nikolaj Hübbe, Britt Bendixen, Jens Werner og Marianne Eihilt. 

Anne Laxholm, Nikolaj Hübbe, Britt Bendixen, Jens Werner og Marianne Eihilt. 

Foto: Hanne Juul
Dommeruenigheden har været udtalt i dette års "Vild med dans".

Uenigheden i både kommentarer og karakterer blandt de fem "Vild med dans"-dommere har denne sæson været et varmt emne blandt seerne. Og i fredags, da fjerde live show rullede over skærmen, var det heller ikke et dommerpanel, der altid var lige enige i deres måde at gå til bedømmelserne på. 

Det forklarer BILLED-BLADETs "Vild med dans"-ekspert, Lone Vandborg, der så en tydelig opdeling ved dommerbordet, når man zoomer ind på, hvad der vægtes højt, når dansene skal bedømmes. 

- Det virkede som om, at de kvindelig dommere havde mere fokus på teknik, fatning, fodarbejde og sværhedsgrad, hvor de mandlige dommere lod til at basere deres karakterer på om dansen og danserne bevægede dem, siger hun. 

De forskellige fokus-punkter har også kunne opleves i de tidligere programmer, og det vurderer Lone Vandborg kan højne spænding resten af sæsonen. 

- Den dynamiske dommedivergens, som vi også har set nogle af de tidligere fredage er fortsat, og det skaber grobund for ekstra spænding resten af sæsonen.

- Hvor dommernes fokus ligger, og hvad der er udslagsgivende for hvilken karakter de ender med at uddele, kan påvirke stillingen meget, og gøre den svær at forudssige, særligt blandt feltets midte, uddyber Lone Vandborg. 

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Favoritterne satte udfordrerne på plads

Denne fredags topplaceringer gik til Lise Rønne og Silas Holst samt Pernille Blume og Morten Kjeldgaard, der med henholdsvis 35 og 34 i karakter fra dommerne ånder hinandene i nakken, og ser ud til at være sæsonens favoritter. 

Spørger man Lone Vandborg, kunne placeringen dog godt have været omvendt. 

- Jeg synes faktisk, at Pernille Blume var en tand bedre end Lise Rønne. Pernille Blumes rumba var en smule flottere i helhedsudtrykket, hvor Lise Rønnes cha-cha-cha manglende den sidste smule indlevelse. 

Fra "Vild med dans"s start har det været netop Lise Rønne og Pernille Blume, der har set ud til, at var blandt feltets stærkeste nydansere, men sidste uge var der noget der tydede på, at de måske ikke sad helt sikkert på favorit-tronen. Her endte de på en henholdsvis femte- og fjerdeplads, mens det var Michelle Kristensen, Jimilian og denne uges ene omdansende nydanser, Freja Kirk, der indtog top tre. 

Men efter fjerde live show i går, ser det nu ud til, at det var en enlig svale, siger BILLED-BLADETs "Vild med dans"-ekspert:

- Man troede sidste uge, at favoritterne ville blive udfordret nu, men den teori blev gjort til skamme i går. Her fik Lise og Pernille sat deres udfordrere lidt på plads, siger Lone Vandborg. 

Ingen overraskelse i omdans

Det kom ikke som et chok for Lone Vandborg, at det blev marathonløber Abdi Ulad, der sammen med partner Malene Østergaard, måtte forlade "Vild med dans" som tredje par i denne sæson. 

- Da han stod i omdans mod Freja Kirk, der havde et bedre teknisk niveau og ikke havde været i omdans før, var det lidt som man forventede, afslutter Lone Vandborg. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden