27. sep. 2014
Af Lisbeth Grube

Vild med dans-eventyret slut for Erik Brandt

Erik Brandt og Vivi Sigaard er færdige i "Vild med dans".
Erik Brandt og Vivi Sigaard er færdige i "Vild med dans".
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Modeskaberen og hans dansepartner måtte fredag aften forlade dansekonkurrencen. Seerne reddede Tine Baun og Frederik Nonnemann efter en nervepirrende omdans.

Det blev en fejende flot aften, da alle "Vild med dans"-deltagerne for første gang skulle konkurrere direkte mod hinanden i individuelle danse.

Fredagens festlige program bød på dans i hele fire kategorier, og da de 11 par havde leveret deres bedste på dansegulvet, var dommen klar: Erik Brandt og Vivi Siggaard skulle i omdans mod Tine Baun og Frederik Nonnemann.

Efter omdansen, der blev afgjort alene af seernes sms-stemmer, kunne Tine og Frederik ånde lettet op og omfavne hinanden. Seerne sendte Erik og Vivi ud af "Vild med dans" efter en danseaften, der lover godt for resten af sæsonen.

Sæsonrekord til Silas

Aftenens fire danse var quickstep, jive, pasodoble og tango. Første par på gulvet blandt Danmarks modigste dansere var Johannes Nymark og Claudia Rex. The Antonelli Orchestra spillede op til fest, mens parret fik kaffekopperne til at klirre hjemme i TV-stuerne med en tempofyldt quickstep. En præstation, der blev honoreret med 21 point og fik dommer Nikolaj Hübbe til at udbryde: - Johannes, du er jo en danser!

Astrid Krag kæmpede bravt for at finde sin indre señorita frem i sin pasodoble med Thomas Evers Poulsen. Hun indkasserede 12 point og ros, omend dommer Jens Werner efterlyste en lidt mere overbevisende fremtoning.

Sidste uges point-slugere Paprika Steen og Mads Vad kastede sig ud i en intens tango. Desværre med en del fodfejl blev det påpeget fra dommerbordet. 14 point blev det til.

Efter Johannes' brag af en quickstep skulle ægtefællen Silas Holst og hans dansepartner Sara Maria Franch-Mærkedahl indtage gulvet i en fyrig pasodoble. De lagde studiet ned med spansk sensualitet og høstede hele 23 point – og satte dermed sæsonrekord.

Aftenens bedste tango

Aftenens absolutte højdespringer var Tine Baun, som kørte fuld skrue på sin jive med Frederik Nonnemann. Tine blev kaldt en show-woman, og med 14 point var hun tæt på at fordoble sin seneste pointhøst.

Da Erik Brandt debuterede på gulvet for to uger siden, bad dommer Britt Bendixen ham om at "stramme balderne" og ikke danse som en ældre herre. I aften strammede 70-årige Brandt sig an i en pasodoble, og trods point-smæk tog dommerkvartetten hatten af for hans performergen.

Sidste par på gulvet var Ditte Ylva Olsen og Morten Kjeldgaard, og dommerne var i høj grad begejstrede for tango-takterne til 19 point. – Det var aftenens bedste tango, lød salutten fra Jens Werner.

Vemodigt farvel

I sæsonens tredje program gravede dommerpanelet de generøse karakterer frem, og Sara Maria Franch-Mærkedahl og Silas Holst toppede listen med deres 23 point. I bunden landede Erik Brandt og Vivi Siggaard med blot 9 point - men som bekendt er seernes stemmer afgørende.

De blev talt op, og samtlige 11 par tog plads i den velkendte "dødsbanan" med nerverne udenpå tøjet for at modtage dommen. Tine Baun og Frederik Nonnemann skulle i omdans med Erik Brandt og Vivi Siggaard - og den overlevede sidstnævnte par ikke.

- Selvfølgelig er det ærgerligt, men vi gjorde, hvad vi kunne. Jeg har nydt at være med, lød afskedsordene fra Erik Brandt efter aftenens exit.

Læs mere om: