Lørdag, 27. oktober 2018 — af Malan Joensen

Vild med dans knækker cancer: Så meget blev der samlet ind

Vild med dans knækker cancer 2018.
Vild med dans knækker cancer 2018.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
På en meget følelsesladet aften fuld af rørende historier og livsmod blev der samlet over 20 millioner kroner ind.

Gamle Scene på Det Kongelige Teater var fredag aften fuld af engagerede, modige og dygtige dansere, der kæmpede for at samle penge ind til Knæk Cancer og sætte fokus på den modbydelige sygdom.

Ud over de seks tilbageværende ”Vild med dans”-par kunne publikum og TV-seerne også stifte bekendtskab med tre cancerramte danskere, der delte deres meget rørende historie og dansede for den gode sag sammen med tre professionelle dansere, der er kendt fra ”Vild med dans”-sammenhæng.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Efter at Simon Stenspil og Asta Björk, Rolf Sørensen og Karina Frimodt, Signe Lindkvist og Thomas Evers Poulsen, Molly Egelind og Mads Vad, Esben Dalgaard og Mille Funk samt Lucy Love og Michael Olesen havde bevæget sig henover den imponerende scene i første del af showet, dansede 21-årige Amanda fra Østerbro en flot samba med den professionelle danser René Christensen. Derefter fulgte 60-årige Carsten fra Rødovre med Mie Moltke i en wienervals og til sidst Louise på 44 år, der dansede rumba med Steen Lund, der også er professionel danser.

Alle tre har været eller er ramt af kræft, og deres gåpåmod, viljestyrke og ikke mindst mod til at stille op i programmet var meget rørende.

Dommerne var alle enormt berørte af deres historier, og som Anne Laxholm blandt andet understregede, var de en stor inspiration for alle.

De seks par, der sædvanligvis deltager i "Vild med dans", skulle på gulvet igen i to holddanse, og her blev det Molly og Mads, Esben og Mille samt Lucy og Michael, der vandt med deres fortolkning af ballet-klassikeren "Svanesøen". Dermed kunne de lægge yderligere 2 point til deres dommerkarakterer.

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

I løbet af aftenen blev der samlet penge ind via sms-stemmer og konkurrencer, og til sidst kunne værtinderne Sarah Grünewald og Christiane Schaumburg-Müller fortælle, at ”Vild med dans knækker cancer”-showet kan bidrage med hele 21.318.340 kroner. Det er en smule under sidste års indsamling, der rundede 23.366.998 kroner, men stadig et umådeligt flot resultat.

Ingen af de seks par der deltager i denne sæsons ”Vild med dans” skulle stemmes ud, men alle dommerkarakterer og SMS-stemmer overføres i stedet til næste uge.

Stillingen efter aftenens program er således:

1: Molly og Mads / Karakter: 36

2: Esben og Mille / Karakter: 31

3: Simon og Asta / Karakter: 25

4: Signe og Thomas / Karakter: 22

5: Lucy og Michael / Karakter: 20

6: Rolf og Karina / Karakter: 13

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden