Tirsdag, 2. marts 2021 - af Majken Munk

X Factor slår Fællessang: Så mange følger med

Lise Rønne i "X Factor" 2021
Lise Rønne i "X Factor" 2021
Foto: Martin Sylvest/ Ritzau Scanpix
Når der er tale om fredagsunderholdning tegner de konsoliderede seertal fra Kantar Gallup et billede af, at "X Factor" viser storform.

Coronanedlukningen har gjort det til en vane at være sidde lidt mere på sofaen og muligvis også få set lidt flere underholdningsprogrammer. 

Seertallene er i hvert stigende, når der er tale om "X Factor". Faktisk viser de konsoliderede seertal, at talentprogrammet oplever en seerfremgang på over 25 procent, skriver TV 2 i en pressemeddelelse

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Så mange seere

Kantar Gallup, der måler seertal, har opgjort de konsoliderede seertal på denne sæsons første otte programmer af "X Factor", og det viser gode takter. 

"X Factor" er i gennemsnit set af 1.238.000 danske seere på tv og streaming. Når talentprogrammer sendes, er det omkring halvdelen, der følger med direkte på tv. 

De 1.238.000 seere er mere end 25 procent højere end de første otte udgaver af "X Factor" i 2020. 

Bomstærk sæson

De flotte tal for 2021-sæsonen af talentprogrammet er helt på niveau med seertallene for samme tidspunkt i sæsonerne 2017 til 2019. Dog understreges det, at der ikke var den samme konkurrence fra andre programmer i de sæsoner sammenlignet med "X Factor" 2021. 

- Vi er i gang med en bomstærk X Factor-sæson, hvor blandt andet vores nye dommerpanel har skabt ny dynamik. Seertallene til X Factor er endnu mere imponerende, når man tager i betragtning, at programmet i år er i ekstra hård konkurrence om seerne, siger underholdningsredaktør Dorte Borregaard, der TV 2-redaktør på "X Factor.

Slår Fællessang

Den konkurrence som TV 2 henviser til, er blandt andet fredagsunderholdning på DR 1 "Fællessang - hver for sig", som der også har været stor tilslutning til i 2021.

 

Men "Fællessang" må se sig slået, for selv om de konsoliderede seertal fra fredag den 26. februar endnu ikke er opgjort, ser det ud til, at "X Factor" er blevet set af 1.057.000, mens "Fællessang" kun er blevet set af 654.000. 

Desuden har "X Factor" i denne sæson også været udfordret af DR-programmet "Versus", da talentprogrammet blev rykket til en lørdag på grund af semifinalen i VM-håndbold i januar. 

"X Factor" sendes hver fredag klokken 20.00 på TV 2 og TV 2 Play. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden