13. mar. 2015
Af af Nikoline Vestergaard og Juliane Olsen

TV-GULD: Vinderen af Danmarks største TV-pris er kåret

https://imgix.billedbladet.dk/lost_media/46709.jpg
Martin Høien/BILLED-BLADET
Kathrine Ravn Kruses "Mig og min far – hvem fanden gider klappe?" vinder BILLED-BLADETs TV-GULD 2015 for Årets TV-dokumentarprogram.

TV-dokumentarfilmen Mig og min far – hvem fanden gider klappe?" vinder BILLED-BLADETs TV-GULD, som går til bedste danske dokumentarprogram, der er vist på TV i 2014.

Dokumentarfilmen er instrueret af Kathrine Ravn Kruse og vandt tidligere på året en Robert for Årets korte dokumentarfilm. Med BILLED-BLADETs TV-GULD følger en check på 100.000 kroner.

LÆS OGSÅ: Mikkel Beha vinder TV-GULD for fjerde gang

Derfor vinder filmen

TV-GULD-prisen har til formål at støtte produktionen af danske dokumentarprogrammer, som bygger på kvalitet, engagement og professionalisme. Ifølge BILLED-BLADETs TV-GULD-komité er det netop derfor "Mig og min far – hvem fanden gider klappe?" løber med sejren.

- Det er ganske enkelt imponerende at være vidne til, hvordan Kathrine Ravn Kruses på en og samme tid følsomt registrerende, respektfuldt iagttagende og ansvarsfuldt kommenterende kamera indfanger de godt to år i hendes far Palles liv, hvor han beslutter sig for at stoppe sit drikkeri.

- Undervejs magter filmen at give et smukt og gribende billede af den kærlige og gensidigt hensynsfulde relation mellem datter og far, der både muliggør projektet og er hele filmens emotionelle omdrejningspunkt, beggrunder Mads Egmont Christensen, formand for BILLED-BLADETs TV-GULD-komité.

VIDEO: De kendte kvinder på den røde løber

Modtaget med stående bifald

Og det var en lykkelig Kathrine Ravn Kruse, der modtog prisen til stående bifald fra alle i salen:

- Tak til BILLED-BLADET og juryen. Jeg vil også takke min far, som det hele handler om, sagde Kathrine Ravn Kruse.

LÆS OGSÅ: Badehotellet er årets TV-program

Stærk jury

Dommerkomiteen består af filminstruktør Bille August, direktør Bent Fabricius-Bjerre, filminstruktør Søren Kragh-Jacobsen, forfatter Sarah Blædel, filmproducent Per Holst, skuespiller Cecilie Stenspil, executive producer Karen Boel Holst, cand. mag. Preben Wilhjelm, chefredaktør Annemette Krakau og producer Mads Egmont Christensen, der også er formand for dommerkomiteen.

Sidste gik BILLED-BLADETs TV-GULD og de 100.000 kroner til "Bush, Blair og Fogh – Krigskampagnen", der er instrueret af Boris Bertram og har Christoffer Emil Bruun som manuskriptforfatter.

Læs mere om: