Tirsdag, 28. februar 2023 — af Majken Munk

Christian og Sarah har en gæld på 910.000 kroner: Sådan er det gået efter Luksusfældens besøg

Christian, Sarah og eksperterne Kenneth Hansen og Mette Djernis i "Luksusfælden"
Christian, Sarah og eksperterne Kenneth Hansen og Mette Djernis i "Luksusfælden"
Foto: Viaplay Group
Ægteparret Christian og Sarah har en gæld på 910.000 kroner, hvoraf Christian har stiftet størstedelen med en eks, og nu har de bedt ”Luksusfælden” om hjælp.

I Viborg bor Christian og Sarah, hvis lejlighed også er hjem for Christians to børn.

Parret har en samlet gæld på 910.000 kroner, men over halvdelen af dem er fra en gæld, som Christian har stiftet i et tidligere forhold.

Nu har de bedt eksperterne i ”Luksusfælden” om hjælp til at få styr på den store gæld.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Forsøgt selv

Christian og Sarah er gift, og derfor hæfter de fælles for hele gælden, selv om Sarah i princippet ikke har været med til at stifte den del, som Christian har med sin eks.

Parret bor i en lejlighed, men de har tidligere boet i et hus, som Christian ejer. Men huset er ikke sundt for Christian, da det er med til at forværre hans PTSD, som han har fået konstateret i forbindelse med sin udsendelse.

Det var primært også med huset i tankerne, at Christian og Sarah søgte hjælp i ”Luksusfælden”.

- Det er qua en gæld med min eks, som jeg i bund og grund ikke kommer nogle steder med. Jeg har flere gange taget fat i banken, fortæller han til BILLED-BLADET og fortsætter:

- Mig og Sarah er blevet gift og vil gerne begynde at kunne have råderum, og jeg kan hverken søge lån eller noget. Jeg er blevet låst i vores økonomi, derfor jeg tager fat i ”Luksusfælden”.

Han forklarer også, at huset, han ejer, er kreditorbeskyttet.

En flugt

Da eksperterne Kenneth Hansen og Mette Djernis besøger ægteparret, fremlægger de som altid deres økonomi.

I gennemsnit har Christian og Sarah haft 55.500 kroner udbetalt til rådighed hver måned, så eksperterne understreger, at der ikke burde være problemer med at dække deres udgifter.

For rullende kamera har de da også svært ved at påpege, hvad de har brugt deres penge på.

- Når man står der for rullende kameraerne, tænker man ikke over, hvad det er, man har brugt penge på. Man kan ikke lige komme på det. Jo, jeg har haft en flugt med at skulle købe alt muligt. Der er kommet diverse ting med, som jeg så har stående i garagen. Nu bor vi i lejlighed, og der er ingen garage, fortæller Christian.

Da eksperterne dykker ned i deres økonomi, handler det primært om, at parret skal indvillige i at droppe deres leasingbil, sælge deres motorcykel og forsøge at sælge Christians hus.

Det vil ægteparret gerne, og det betyder, at de kan blive gældfri med det samme på trods af en gæld på 910.000 kroner.

Hjælp til huset

Eksperterne ender med at spare parret for 291.000 kroner, hvoraf 161.000 er direkte nedslag i gælden.

Eksperterne har også lavet en aftale om Christians hus.

- Det handlede om at få lavet en skriftlig aftale. Det, eksperterne lavede, var i bund og grund den aftale jeg ville lave. De kunne trække i nogle bedre tråde. Det har vi været superglade for, fortæller han.

Siden det seneste besøg fra ”Luksusfælden”, som foregik i starten af december, er det gået Christian og Sarah godt.

- Leasingbilen er opsagt. Det blev den 1. januar. Det var her, vi tidligst kunne opsige den. Vi har haft den i den tid, vi minimum kunne have den, fortæller Christian og forklarer, at de venter med at sætte motorcyklen til salg til motorcykel-sæsonen begynder i foråret.

Huset regner de også med at få solgt.

- Huset fik vi anbefalet at sælge, men vi har nogle lejere, der skal genforhandles lejekontrakt med. De har fået en frist til 1. maj, fordi 1. juni skal kontrakten fornyes, fortæller Sarah og uddyber, at parret fortsat holder deres budget.

Desuden er de også flyttet i en mindre lejlighed, der er billigere.

Glæder sig til rejse

Glædeligt er det også, at Christian kan vende tilbage i job fra onsdag den 1. marts.

- Jeg starter det her job, som bliver omtalt i programmet her til 1. marts. De sidste tre måneder har jeg gået hjemme i og med Sarah er i ressourceforløb, har det været lidt stramt, fortæller Christian.

Parret bliver til sidst lykønsket med et rejsegavekort, som de ser frem til at bruge.

- Vi har en bedre økonomi og en plan for fremtiden. Så glæder vi os til at vi inden for 1,5-2 år ud at rejse på baggrund fra gavekort fra eksperterne. Der sker så mange ting i verden nu her. Det er først for nylig, vores børn har fået at med og at vi skal ud at rejse, fortæller Christian, mens Sarah understreger, at det også kræver, der skal spares lidt op:

- Vi har fået et gavekort til 10.000 kroner, og det er ikke nok til en familie på fire, så vi skal også selv have sparet lidt sammen, før vi kan rejse.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden