Torsdag, 6. oktober 2022 - af Julie Nolsöe

Det så du ikke på tv: 5 ting du (måske) ikke vidste om Masterchef

Masterchef-dommerne

Masterchef-dommerne

Foto: NENT Group/Viaplay
Hvad laver deltagerne mon mellem optagelserne? Hvad bliver der af maden, der bliver lavet i programmet? - Få svarene på det og meget mere lige her.

I TV 3-programmerne "Masterchef" og "Masterchef - De Unge Talenter" bliver ung som gammel udfordret på deres gastronomiske evner, når de skarpe dommere skal vurdere, hvem der er mest talentfuld i et køkken.

Men hvad foregår der inden, under og efter optagelserne, som seerne ikke får at se?

BILLED-BLADET har talt med programmets redaktør, Trine Kongegaard, så vi kan blive lidt klogere på programmet. 

1. Så lang tid tager det at optage

Der skal snittes, hakkes og skæres en masse i programmet, inden dommerne til sidst skal smage på og vurdere en lang række retter. Men hvor længe tager det egentlig at optage et enkelt afsnit af programmet? 

Fra programmets redaktør lyder svaret, at det tager en enkelt dag at optage ét program.

2. Hvad sker der med maden, som bliver lavet i programmet?

Deltagerne i programmet anvender en masse både almindelige og eksotiske ingredienser til at fremstille de mange retter i programmet. Men hvad sker der egentlig med maden, der ikke når at blive spist af dommerne?

- På "Masterchef" har vi et samarbejde med DAKA Refood og Fødevarebanken, der kommer og henter de råvarer og mad, som vi ikke får brugt i programmerne. DAKA Refood håndterer madaffald og sørger for at genanvende det på en bæredygtig måde, mens Fødevarebanken fordeler madoverskud til udsatte i Danmark, fortæller Trine Kongegaard.

3. Hvad sker der mellem deltagernes tur i køkkenet? 

- Når deltagerne har færdiggjort deres retter, går der kun cirka 10 minutter, før dommerne smager på dem. Den skarpe seer har måske bemærket, at køkkenerne bagved deltagerne under smagningen er ryddet og rengjorte, men det skyldes et supersejt og meget effektivt køkkenhold, der lynhurtigt gør det hele pænt igen, fortæller Trine Kongegaard. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

4. Er der nogle deltagere, der er meget nervøse?

Man kan forestille sig, at der er ekstra nerver på, når man skal lave mad foran rullende kameraer - også selvom man er dygtig i et køkken.

Skulle nogen blive nervøse, er der dog ifølge Trine Kongegaard hjælp at hente.

- På "Masterchef" er der altid tilknyttet en deltageransvarlig, som hjælper deltagerne igennem dagen i studiet. Det er hovedsageligt i afgørelserne, at nervøsiteten kan spille ind, men deltagerne bliver også rigtig gode venner, mens optagelserne står på, så de hjælper også hinanden i de svære situationer. 

5. Hvad laver de andre deltagere, når det ikke er deres tur?

- Ventetiden mellem konkurrencerne i køkkenerne bliver brugt til at slappe af i deltagernes backstage-område, hvor de taler om alt mellem himmel og jord – men mest mad, fortæller Trine Kongegaard til BILLED-BLADET.

Læs mere om:

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden