Torsdag, 26. november 2020 - af Ulrik Ulriksen

Elkjær og Laudrup i sorg på direkte tv

Preben Elkjær og Michael Laudrup

Preben Elkjær og Michael Laudrup

Foto: Aller Foto
Da der var Champions League fodbold på tv i aftes, var Michael Laudrup og Preben Elkjær eksperter. De mindedes en god stjernekollega.

De tidligere danske fodboldstjerner Preben Elkjær, 63, og Michael Laudrup,56, skulle egentlig have fuld fokus på aftenens kamp i Champions League, som rullede over skærmen direkte på TV 3+ onsdag aften.

Elkjær og Laudrup talte om Maradona

Der blev dog inden den live-transmitterede kamp tid til at mindes en god stjernekollega fra de glade 80’ere, og det gjorde Elkjær og Laudrup på en sober og følelsesladet måde.

Onsdag blev det meldt ud fra det argentinske fodboldforbund og mange andre kilder, at verdens måske bedste fodboldspiller gennem tiderne, Diego Armando Maradona, er gået bort i en alder af 60 år.

Glade dage i Mexico

Maradona og hans Argentina vandt VM i Mexico i 1986, hvor også det danske landshold anført af Elkjær og Laudrup strålede.

De danske profiler var også kolleger med Maradona i Italien, hvor Diego spillede for den syditalienske klub Napoli, mens Preben Elkjær tørnede ud for Verona og Michael Laudrup for storklubben Juventus i nord.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Michael Laudrup og Diego Armando Maradona

Michael Laudrup og Diego Armando Maradona

Foto: Aller Foto

Blev berørt

- Når man har været tæt på ham, og oplevet hans tid i Italien og alt det, han har stået igennem, så kan man ikke lade være med at få et forhold til ham, sagde Elkjær på direkte tv og fortsatte.

- Jeg har også interviewet ham ved flere lejligheder, og er kommet lidt tættere på personen. Så kan man ikke undgå at blive lidt berørt af det, lød det blandt andet fra Elkjær.

Diego Maradona havde livet igennem vanskeligt ved at finde den gode balance mellem sit professionelle og private liv, og udenfor banen var hans tilværelse plettet af kokainmisbrug, sygdom og skandaler.

Den største

- Hvis man har været tæt på det, der skete, omkring Diego. Det pres, han var under, den opmærksomhed han fik i hele verden hvert sekund, det kræver sin mand. Det magtede han desværre ikke, sagde Michael Laudrup i tv-studiet, og så satte Danmarks bedste spiller nogensinde en tyk streg under Maradonas klasse som fodboldspiller:

- For mig er han den største i den tid, jeg har set fodbold.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden