Hans Lindberg: Så store er hans sønner nu

Foto: Lars H. Laursen
Hans Lindbergs sønner er fyldt to og fem år. Den ældste starter i skole til næste år, og det helt store spørgsmål er, om det bliver i Tyskland eller Danmark...

Efter en lang corona-pause er håndboldspiller Hans Lindberg, 39, endelig i gang med kampe igen i sin tyske klub Füchse Berlin.

Til næste år udløber hans kontrakt med klubben, og hvad mon der så skal ske?

- Det er et godt spørgsmål, lyder det grinende fra ham, da BILLED-BLADET fanger ham på telefonen fra Berlin, hvor han bor.

- Vi har en søn, der skal begynde i skole til næste sommer, og overvejelserne går på, om han skal starte i tysk skole hernede, eller om vi skal rejse hjem til Danmark, så han kan starte i dansk skole.

Aron er fem år og lillebror Carl er to.

Aron og Carl.BILLED-BLADET har fået tilladelse til at dele billedet.
Foto: Privat fra instagram

Aron og Carl.
BILLED-BLADET har fået tilladelse til at dele billedet.

De går i forvejen i tyske institutioner og kan tale tysk

Alligevel er det en stor beslutning for Hans og hans hustru, Jeanette Mackenhauer.

- Jeg havde aldrig troet, der bille var så langt til Tyskland, ler Hans, der har boet i nabolandet mod syd i snart 14 år.

 

Hans Lindberg nød tid med sønner

Hans nyder at være far, og selvom det har været hårdt at undvære håndbolden under corona-nedlukningen i Tyskland, har han også kunnet udnytte den til at få lidt ekstra tid med drengene.

 

- Det var en fantastisk tid, for det var jo otte uger, hvor vi ikke havde så meget andet på programmet end at hygge os. Det var helt vildt dejligt.

- Vi bor lige ved siden af en stor park. Da var der restriktioner, så man maks måtte være to sammen – men som familie måtte vi gerne være sammen i parken.

Hans med sine sønner,BILLED-BLADET har fået tilladelse til at dele billedet.
Foto: Privat fra instagram

Hans med sine sønner,
BILLED-BLADET har fået tilladelse til at dele billedet.

- Det er en udfordring at aktivere sådan to små typer, men vi bor heldigvis i et byhus med have – det havde nok været sværere, hvis vi havde boet i lejlighed. Vi bor i et aflukket område, hvor kun dem, der bor der, kan komme ind. Og her er også andre børn. Vi lavede en aftale om, at børnene kunne lege sammen i gården, men at der ikke kom andre børn ind udefra. Så de var en lille flok, der kunne lege sammen – og de havde en fest. 

Hans Lindberg: Det var god timing

Faktisk kunne tidspunktet ikke have passet bedre for familien.

- Corona passede ret godt i vores familie, for så kunne min hustru sætte sig ned og læse i 12 timer, imens jeg havde drengene hele dagen. Det var rigtig godt, for hun har været til fire eksamener i løbet af sommeren. Hun er ved at afslutte sin kandidat på jurauddannelsen, og hun mangler lige en eksamen i januar og skal så skrive speciale.

Hele familien var samlet, da Hans Lindberg var med til at vinde VM i 2019.
Foto: Dan Mariegaard

Hele familien var samlet, da Hans Lindberg var med til at vinde VM i 2019.

Med Jeanettes kandidat, Hans' kontraktudløb, forhåbentligt et OL, sønnens skolestart og muligvis en flytning til Danmark ser 2021 ud til at blive et stort år for familien.

Kun én ting er sikker, slår Hans fast:

- Der er ikke flere børn på vej...

Hans Lindberg er lige nu aktuel i "Fangerne på Fortet".

Så du ikke afsnittet på tv, kan det ses eller genses på Viaplay.

Foto: Anthon Unger

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden