20. nov. 2013
Af Hanne Rask

Jakob Kjeldberg trodsede risikoen for dengue-feber

Trods risikoen for at få dengue-feber er Jakob Kjeldberg tilbage under eksotiske himmelstrøg som vært på Robinson
Trods risikoen for at få dengue-feber er Jakob Kjeldberg tilbage under eksotiske himmelstrøg som vært på Robinson
Foto: Peter Grosen
Han troede, at det var slut med at lave Robinson, efter at en slem omgang dengue-feber tvang ham til pause fra programmet.

TV-værten for 'Robinson Ekspeditionen', Jakob Kjeldberg, er lykkelig for at være tilbage i Robinson, velvidende at han igen kunne blive ramt af den frygtede dengue-feber, der ramte ham under optagelserne til programmet i Malaysia for tre år siden.

Dengue-feber giver typisk høj feber, udslæt, hovedpine og muskelsmerter som ved en alvorlig influenza. Den kan være dødelig, hvis den medfører, at blodet ikke kan størkne, og har man været ramt tidligere, er der større risiko for at blive ramt igen.

Derfor indstillede Jakob Kjeldberg efter første omgang af den slemme sygdom sig på, at det nu ville være slut med at lave Robinson - indtil han alligevel ombestemte sig.

Glad og stolt over at være tilbage

I en video på bt.dk, fortæller han hvorfor:

- Det tog mig flere måneder at kommer over dengue-feberen, men da jeg var tilbage i Frankrig, hvor jeg bor, og fandt ud af at én var blevet ramt kun fire kilometer fra mit hjem, syntes jeg, det satte tingene lidt i perspektiv. Jeg har siden været flere steder, hvor det er muligt at blive ramt af dengue-feber, og ja nu har jeg altså bestemt, at selv om der er en risiko skal det være Robinson, jeg skal lave, hvis jeg skal lave TV. Jeg er meget glad for at være med igen, siger Kjeldberg.

Han var helt indstillet på, at programmet nok ville finde en anden vært, efter at Robinson tog en pause fra skærmen.

- Jeg var afklaret med, at hvis der skulle være Robinson igen, ville de nok tage en anden vært, men seerne har gerne ville have mig tilbage, og det er jeg selvfølgelig meget glad og stolt over. Så længe de vil have mig, bliver jeg gerne ved, siger jakob Kjeldberg.

Læs mere om: